Bedbaht ruh ve nurlar

Dünya genelinde pek çok ideolojiler mevcut.

Kelime manası olarak kişi ve kurumların davranışlarına yön veren düşünceler bütünü anlamına gelen ideoloji, ister istemez herkesin sahip olabileceği bir kavram. Kişilerin davranışlarına yön veren bu düşünceler bütününün, Bediüzzaman Hazretlerinin Risale-i Nurlarda bahsettiği zındıka komitesi de farkında.

"Ey küfür ve küfranı dağıtıp neşreden bedbaht ruh!" (Lem'alar) şeklinde ifade edilen bu bedbaht ruh, maalesef tüm imkanlarını kullanarak zehirli fikirlerini neşrediyor ve İslam coğrafyaları başta olmak üzere tüm dünya genelinde fesat ve fitne tohumları ekiliyor. Buna mukabil elbette elde kuvvetli ve manevi bir mucize teşkil edecek bir güç gerek. Bu gücün ise asrımızda, Kur'an-ı Kerim'den süzülen manevi mucizeler hükmündeki Nurlar olduğunu yaşayarak müşahede ediyoruz.

"Komünist ve masonlar, kendi zehirli fikirlerinin yayılmasına Risale-i Nur'un kuvvetli bir mâni teşkil ettiğini biliyorlar." Şualar eserindeki bu cümleden bahsedildiği üzere, dehşetli ideolojileri yayan bedbaht güruh da Risale-i Nurların farkında ve onu perdelemeye çalışıyor. Buna mukabil her alanda asla ümitsizliğe düşmeden iman ve Kur'an hizmetlerimizi devam ettirmeli, artırmalıyız.

"Bu zamanda Nurlarla hizmet-i imaniye, her tarafta ilânatla ve muhtaç olanların nazar-ı dikkatlerini celbetmekle olur." (Lem'alar) hükmüyle sosyal medya imkanları, fuarlar, saha çalışmaları vs. ile pek çok insanın zehirli ideolojilerden kurtulmasına vesile olabiliriz. Ayrıca Medrese-i Yusufiyeler de bu saha çalışmalarının önemli bir yerini tutuyor. Yine fuarlar çok önemli bir hizmet alanı.