Eşim çocuk istemiyor mu

Eşimin ilk evliliğinden bir kızı var. Ben de artık anne olmak istiyorum. Ama bu konuya çok soğuk baktığını hissediyorum.

Merhaba Güzin Abla, ben 1 yıldır evliyim. Benim ilk, eşimin ise ikinci evliliği ve ilk evliliğinden bir kızı var. Sürekli eski eşiyle kızı hakkında konuşup duruyor. Tabii ki ben bu durumun olacağını bilerek onunla evlendim.

Eşimi çok seviyorum. Bence evlenebileceğim en iyi adamdı. Onun da beni çok sevdiğini biliyorum.

Şu anda 32 yaşındayım. Eşim 37... Geçenlerde evimize bir arkadaşımızın kedisini 10 günlüğüne bakmak için aldık. Bu sevgi bende çocuk sevgisini tetikledi. Bunu da dolaylı yoldan sık sık dile getiriyorum.

Geçen akşam eşim de bana 'tamam çocuk yapalım' dedi. Ben de bunu pek ciddiye almadım. Sonra düşününce kendisiyle konuşmak istedim.

Gerçekten söylediğinde ciddi olup olmadığını sordum.

O da çocuk düşündüğünü ama 1-3 sene içinde ve sadece tek bir çocuk olarak düşündüğünü söyledi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Ama bunu söylerken de çok bir sıcaklık hissetmedim kendisinde. Bunun üzerine kendisine yaşımın 32 olmasından dolayı bir an önce karar vermezsek, ileride zorlanabileceğimizi söyledim. Benimle çok kayda alınabilecek bir konuşma yapmadı. Olay başka konulara kaydı.

Sizce eşim çocuk sahibi olmak istemiyor olabilir mi Sonuçta bir çocuğu var. Ona yeni bir çocuk ekstra bir yük olarak mı geliyordur

Beni sevmediğine dair en ufak bir şüphem yok, çok seviyor ama bu konuya çok soğuk baktığını hissediyorum.

Evleneceğimiz zaman da böyleydi. Benimle evlenmek istiyordu ama zamana yaymak istiyordu. Bense zamana yaymayı düşünmüyordum.

Bu konuda kesin bir tavır aldım ve evlendik. Yoksa eşimi sürekli baskı altına mı almam gerekiyor Ama çocuk konusu çok başka bir şey, sadece benim isteğimle olmaz. Onun da istemesi gerekiyor.

Bu yaşadığım soğukluktan dolayı bir daha da bu çocuk konusunu açmama kararı aldım.

Siz ne dersiniz, doğru mu karar verdim Yoksa çocuk isteğimi ona kabul ettirmek için sık sık hatırlatsam mı Bana bir yol gösterin lütfen.

Rumuz: Çocuk arzusu

YANIT

Sevgili kızım, eşinin ilk evliliğinden bir çocuğu varmış. Bu nedenle başka çocuk istemeyebilir. Genellikle de erkekler ikinci evliliklerinde eğer daha önceden bir evlatları varsa bir başka çocuk yapmaya peki hevesli görünmez.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

İkinci evlilikleri sırasında biraz daha yaş almış oldukları için yeni bir çocuğun sorumluluğunu kolay kolay almak istemeyebilirler. Büyük bir bencillik olarak görülse de kendi açılarından baktığımızda haklı da olabilirler.