F.Bahçe Başkanı Ali Koç "Bir tek oyuncumuza ceza veremezler" dedi ve ekledi: Ceza alırsak vebaline katlanırlar

"Trabzonspor maçının 60. dakikasında İsmail hocaya ulaştım ve 'İstediğin an takımı sahadan çekebilirsin' dedim. Çünkü işlerin çığırından çıktığını gördük" "Sevkler konuşuluyor. Tek bir oyuncumuz bile ceza alamaz. Alırsa neler yapacağımızı da görürsünüz. Üst araması yapılmamış, maskelerle tribüne gelinmiş"

Gazetecilerle sohbet toplantısında bir araya gelen sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç, gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. "Zorbalık ile emeğimiz, yatırımımız alınmaya çalışılıyor" diyen Koç, şöyle devam etti: "Eğer biz bu çıkışı 3 kupa hedefimiz hâlâ sıcakken yapmasaydık, ciddiyetimiz anlaşılmazdı. Trabzonspor maçının 60. dakikasında İsmail hocaya ulaştım ve "İstediğin an takımı sahadan çekebilirsin" dedim. Çünkü işlerin çığırından çıktığını gördük. Buna rağmen Trabzon Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü statta tek bir önlem almamış."
ERTUĞRUL DOĞAN'LA TEMAS HALİNDEYİZ
"Sevkler konuşuluyor. Tek bir oyuncumuz bile ceza alamaz. Alırsa neler yapacağımızı da görürler. Düşünün, sahaya yüzlerce taraftar girdi 4 tanesi tutuklu, sevk edilecek oyuncu sayısı da 4. Sanki her şeyi biz yapmışız. Bize ceza veremezler, vebaline katlanırlar. Üst araması yapılmamış, maskelerle tribünlere gelinmiş, sanki olayların önü açılmış. Tünelde büyük olaylar yaşandı, tek bir görüntü yok. Bize vermiyorlar. Yerel yetkililer bu işe izin verdiler. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'la temas halindeyiz. Ne varsa konuşuyoruz, ne çıkarsa birbirimizi bilgilendiriyoruz."
YABANCI HAKEM İÇİN CEFERİN ONAY VERDİ
"Trabzonspor maçının hakemi Halil Umut Meler, İsmail Yüksek'e 'Bu maçı bitirmek zorundayım' demiş. Biz bataklığı kurutmak için harekete geçtik. Bu TFF'yi biz seçmedik. Tek aday vardı, seçim değil seçil oldu! Bize hayalleri olan bir federasyon lazım. Kurulların bağımsız olması gerekiyor. Hakemlerin yeniden yapılanması şart. İngiltere'deki Margaret Thatcher formülüyle 5 sene FIFA'ya hakem vermememiz lazım. Tüm hakemleri gönderip 5 yıl yabancı hakemle devam edip yeni bir hakem nesli yetiştirmeliyiz.... Ceferin bana yabancı hakem talebi olursa göndereceklerini söyledi. Hırvatistan'dan talep olmuş ve CL hakemlerini göndermişler. Biz burada 41 yaşındaki adama FIFA kokartı takıyoruz. Tüm hakemler istifa etmeli."
PEKİN: DÜŞÜRÜLSEK DE DEVLER LİGİ'NE GİDERİZ
Ali Koç'la birlikte toplantıda yer alan Fenerbahçe'nin hukuktan sorumlu yöneticisi Fethi Pekin, olası süreçle ilgili şu ifadeleri kullandı: "Diyelim ki Fenerbahçe maçlara çıkmadı ve kalan müsabakalarada hükmen yenik sayılıp talimata göre küme düşürüldü.