Semih vakası

Semih Kılıçsoy'un geleceği parlak bir oyuncu olduğu konusunda herkes hemfikir. Ama Semih üzerinden çok tartışma dönüyor şu sıralar. Malumunuz önce A Milli Takım kadrosuna çağırıldı, sonra Ümit Milli Takım'a gönderildi. A Millilerin zaten forvet sıkıntısı varken yapılan bu uygulama tepkilere yol açtı. Futbolcunun psikolojisine filan hiç girmiyorum bile. Özellikle de TFF'nin Beşiktaş'a karşı tutumu ile olayı bağdaştırıp, bunu bir Beşiktaş karşıtlığı olarak değerlendirenler çoktu doğal olarak. Ben bildim bileli Beşiktaşlı oyuncuların milli formayı giymesi ezeli rakiplerine göre hep daha zor olmuştur. Günün TFF'sinin Beşiktaş'a karşı tutumuna da bakarsak pek de haksız sayılmazlar bu eleştirileri yapanlar. Ve fakat madalyonun bir de öbür yüzü var. Öncelikle A Millilerin oynadığı maçlar hazırlık maçları.

Oysa Ümit Milli Takım'ın son İtalya maçı çok önemliydi Avrupa Şampiyonası finallerine gitmek için. Bu maçın kazanılması için de önemli oyunculara ihtiyaç vardı. Semih de böyle bir oyuncuydu. Nitekim Semih oynadığı maçlarda kalitesini gösterdi gollerini atmaya devam etti.

GENÇLERİ HARCAMAYIN

Olaya bir de A Milli Takım'ın hocası Montella açısından bakalım. Finallere az bir zaman kalmışken daha deneyimli oyuncuları tercih edebilir. Biz gelişim süreçlerine bakmadan genç oyuncular oynasın diye seferber oluyoruz ama bocaladıklarında da hemen sahaya gömüyoruz. İşte Arda, Avusturya maçında oynadı, sert rakipleri karşısında kaybolup gitti. Son yıllarda Türkiye'den yetişip de Avrupa'nın 5 büyük liginde kadroya yerleşmiş kaç genç futbolcumuz var ki Sorun gelişim sorunu.

Beşiktaş yönetiminin Semih'in A Milli Takım'dan gönderilmesine tepki göstermesi de doğal. Ne var ki Semih'in kendi hocası Santos