Başarı sevdası mı, koltuk sevdası mı

"Başarılı biri olmaya değil, değerli biri olmaya çalışın. Başarı ego'ya yakındır, sevgi değer'e yakındır." (Einstein) Bir insanı tanımak istiyorsanız, onu büyük bir mevkiye geçiriniz. (La Bruyere) Futbol bu iki sevda arasında kavga edip duruyor.

(Başarı, Koltuk) Türkiye Futbol Federasyonu: "Kongre için ilan edilen tarihin öne çekilmesi için TFF Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerine, yakınlarına, TFF Genel Kurul Üyelerine, kulüplerin sponsorlarına tehdit mesajları gönderen, toplumsal huzura zarar verecek kavgacı bir tavır takınan bu azınlığın, çoğunluk üzerinde tahakküm kurma çabalarına asla izin verilmeyecektir. Görev süremiz boyunca futbol camiası içerisinde hakim kılmaya çalıştığımız diyalog ve iş birliği ortamına zarar vermeye çalışanların kötü niyetli eylem ve girişimleri, bir kez daha sonuçsuz kalacaktır.

Mehmet Büyükekşi eleştiriler üzerine yaptığı son açıklamada ekibinin başarılı olduğunu, yapılan eleştirileri haksız bulduğunu. Haziranda seçim istiyorlar ama Milli takımı hiç düşünmediklerini söyledi. Görev sürecinde üst üste ikinci şampiyonluğa yakın olan maddi yönden ise kupalara göre başarısız olan Dursun Özbek adaylığını koydu ve şu an rakipsiz gözüküyor.

Federasyon tarafına bakış açısı ise değişim gösteriyor. Kazandığı maç sonrası TFF ve hakemler çok iyi, hakem hata yaparsa TFF kurulları ile yarın istifa etmelidir. Kulüpler Birliği'nin basın toplantısında imza toplayalım diyerek yola çıkan ilk başkan olduğu söylenen Dursun Özbek gelinen noktada seçimin Temmuz ayında olması gerektiğinden bahsediyor.

İstanbulspor kulübü bu konular ile ilgili "Dursun abi" başlıklı bir açıklama yapmıştı. Ecmel Başkan atılan imzalar ile ilgili bazı alt kulüplerin Federasyon yetkilileri tarafından arandığını, tehdit ya da para teklif edildiğini belirtti. Federasyon başkanının gitmesi yönünde çabalayan Ali Koç, konu ile ilgili çok sert açıklamalar yaptı.

Ali Koç: "Bu Feto unsuru hala Türk Futbolunun içindedir. Daha fazla temizlenmesi gerekirken bence her geçen gün tekrar o günlere dönme adımları atılmaktadır" "1 Mayıs'ta milli değerlerden bahseden kişi; Riyad'da pankarttan taviz verdi, Atatürk görsellerinden taviz verdi, 100. yıl logosundan taviz verdi, Parla şarkısının çalınmamasından taviz verdi. Sen kimsin de milli değerlerden bahsediyorsun. Sayın başkan beni iyi dinleyin! Söz konusu milli değerler ise bizi en son sorgulayacak kişilerden biri sizsiniz. 2 telefonunuzda Bylock çıktı!! Siyaset için söyledikleri ise, her Ankara'ya giden bizi şikayet ediyor. Bizim kendileri ile ilgili problemimiz olduğundan bahsediliyor.