Taktik oyunu

Üç büyük takım arasında göze hoş gelmeyen oyunu Beşiktaş oynuyor. Tipik geçirdiği ilk yarıları savunmada dengeli kalıp, rakip alanda ağırlığını hissettirmeden fırsat kollayıp bunun karşılığını alan bir takım görünümünde. Topu tut,yakalarsan at felsefesi.

Göze hoş gelmeyen ters anlaşılmasın, diğer iki takıma göre takım oyunu daha iyi oynayan bir ekip, Aboubakar dışında sanatçılığını gösteren bir oyuncu ön planda değil. Sahadaki her oyuncu asker gibi görevini yapıyor. Gedson her maç en çok koşan oyuncu görünümünde, Amir gösterişsiz tam bir beyin, Salih Uçan yanındaki arkadaşlarını rahat oynatmakla görevli, Necip kalecilik dışında her göreve hazır. Dinamo Kiev keklik bir kura gibi gözükse de iki maçta kazanmak büyük başarı. Kültüre sahip takımları yenmek başarıdır.

Yönetim transfer yapamamakla eleştiriliyor, sahada oynayan oyuncular şimdilik bu eleştirileri yatıştırıyor. Şenol Güneş, ekibi ile bir takım oldu, yönetim de bunu sağlar ise taraftarı zaten hazır kıta siyah beyazlıların.

Sivas'ta ise yıllardır süren Rıza Çalımbay sonrası Servet Çetin takımın başına geldi. Yeni bir ekol getirme planlama düşüncesi ileri zaman planlamasında yer alabilir. Oyunu genç oyuncu Yunus Emre üzerinden planlanıyor, N'jie ve Gerson Rodrigues'in hızlı geçişleri Manaj'ın forvet hattında etkinliği Sivasspor'un üç maçta gösterdiği durum olarak karşımıza çıkıyor.

Perşembe günü pozisyonları bulup atamayan Muleka dün akşam yine vardı, Kongolu oyuncu geçen seneye göre daha istekli bir görüntü çiziyor. Beklenen gol ise alışılmış hale gelen Amir ortası Colley kafası ile geldi. Şenol hoca Vida ve Marcelo gibi gol atan stopere sonunda kavuştu. Topu tut yakalarsan at felsefesi Rashica golünde kendini gösterdi. Atağa çıkmaya çalışan Sivasspor oyununu bozan Muleka iki pasta golü getirdi. Rashica yavaş yavaş takımına ısınmaya başladı. İlk yarının goller dışında Necip Uysal'ın iki pozisyonda kritik müdahaleleri oldu. Sivasspor,erken Gerson sakatlığından dolayı planlı oyununu sahaya yansıtamadı. Gol beklentisi ( 0.02 )isabetli şutu (0) olan bir ilk yarı istatistiği geçirdi.