Tribünü ile mest etti

Sahadaki futbol mekanik bir oyun! Mühendislik ve mimari yönetim istiyor. Fenerbahçe oyununu yetenekli oyuncu satın alma yanında teknik mühendisliği ile de çözüme kavuşturma yolunda ilerliyor. Oynadığı rakiplerin çoğu kadro olarak zayıf gibi görünse de 12 resmi maç kazanmak bir başarı. Kadronun ve teknik ekibin ciddi bölümünün değişimi ile böyle bir seri yakalamak kazanma alışkanlığı gelmesi yanı sıra İsmail Kartal ile gelen takım olma havası.

Rams Başakşehir ise sezona istediği başlangıcı yapamayınca takım Çağdaş Atan'a emanet edildi.

Çağdaş hoca için en büyük sıkıntılar; kadro olarak ligin en üst seviyesinde olan Galatasaray ve Fenerbahçe ile kısa zaman içinde karşılaşmak diğeri erteleme maçı olduğu için prosedür ve sakatlıklardan dolayı dokuz eksikle sahada olmak. Osayi ve Zajc hafif sakatlık, Crespo ise hocanın isteği ile kadroda değildi. Rams Başakşehir ise eksikliklerden dolayı hücum gücü yüksek kanatları hızlı kullanabilen oyuncuları ile sahadaydı. Üstüne gelen rakibini az adamla yakalayıp skor üstünlüğünü alma düşüncesindeydi.

Sarı lacivertliler geçen sezon oynadığı Türkiye Kupası gibi bir başlangıç yaparak 20 dakika içerisinde üç gol buldu.Djiku hücum oyuncularını kıskandıracak enfes bir gole imza attı. Szyamanski seyircilere alıştırdığı aynı tip gollerine devam etti. Aleksic, Berkay, Pelkas üçlüsü hücum olarak bakınca çok iyi ama savunma yönünde bir o kadar kötü defans hattının bireysel hataları da eklenince ilk yarı bitmeden beklenmeyen skor ortaya çıktı. Çağdaş hoca bu kötü oyuna yarım saat dayanabildi. Keny ve Figieiredo değişikliği ile biraz kıpırdama getirse de ilk yarı bütün istatistiklerde (0) üstüne çıkamadı. Fenerbahçe için bu sezon oyuncular değişiyor,ancak futbol anlayışı oyun ve mücadele değişmiyor. Aynı istek ve arzu ikinci yarıda da devam etti, Dzeko-Tadic pozisyonları cömertçe harcamasa ilginç bir yere gidecek olan skor çıkabilirdi. Uche - Högh , Lugano - Edu ikilisi sonrası uzun süre bekleyen sarı lacivertliler defans ikilisini bulmayı başardı. Becao - Djiku sakatlık olmadığı sürece bozulmayacak oyuncular.