Hatırlanamayan İstanbul

31 Mart 2024 Mahalli seçimlerine damga vuran sözcük, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Hatırlamıyorum' ifadesidir.

Malum, İstanbul'umuz son beş yıldır 'fetret devri'ni yaşadı. Her bir saniyesi hizmete susamış bu dünya incisi kentin mahalli yöneticisi olan Ekrem İmamoğlu, şehrin her yanına astığı ilanlarda 'İsrafı bitirdik hizmeti getirdik' yazmaktan utanmıyor.

Çıktığı televizyon programında, sunucu kendisine, hizmet adına verdiği sözleri, vaatleri neden tutmadığını ve yerine getirmediğini sorunca, evet diyemediği, hayır da demediği için 'Hatırlamıyorum' demekten başka çare bulamadı.

Aynı şekilde yandaşlarının milyonlarca liralık para sayma görüntüleri televizyon ekranlarında yayınlanınca; durumu ihbar kabul eden İstanbul Başsavcılığı soruşturma açıp ilgilileri ifadeye çağırınca, onlar da aynı kelimenin ardına sığınarak 'Hatırlamıyorum' demektedirler.

İmamoğlu'nun ve yandaşlarının ağızlarından, bilerek veya bilmeyerek (!) öyle bir sözcük çıktı ki, bu sözcük onların gerçek yüzlerini tüm çıplaklığıyla ortaya çıkardı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Beş yıllık belediye başkanlığı süresince İmamoğlu'nun yegâne hatırlamadığı şey nedir biliyor musunuz İstanbul ve İstanbul'a gerekli hizmetler.

Zira 2019 mahalli seçimleri öncesi, İstanbullulara onlarca vaatte bulunup, bunların tümünü unuttu ve hatırlayamadığı için de hiçbirisini yerine getirmedi ve böylece İstanbul'u ve İstanbulluyu çile ve işkenceyle yüz yüze bıraktı.

İstanbul'un kentsel dönüşümünü halledeceğim dedi, unuttu.

İstanbul'un trafik sorununu halledeceğiz dedi, unuttu ve keşmekeş haline getirdi.

Trafikle ilgili deniz altını kullanacağız dedi, bütünüyle unuttu.

İhtiyaç olan her yere otopark sözü verdi (100 bin araçlık otopark), yapmayı unuttuğu gibi, var olan büyük bir ihtiyaca cevap veren Karaköy'deki otoparkı yıktı ve halen sürüncemede; insanlar işkence çekmekte.