Fenerbahçe'yi sevmek!

Fenerbahçe en zor dönemeçte iki altın puan bıraktı. Nisan ayı başından beri saha içinde kalamayan, sükunet sağlayamayan Fenerbahçe önce elleriyle Süper Kupa'yı bıraktı, konferans ligine ardından da lige havlu attı. Kısaca 3 kupa bir ayda avuçlardan gitti. Kritik her maçı kaybeden ve taraftarın büyük bir bölümünün İsmail Kartal'ın bu seviyede bir takıma teknik direktör olamayacağına inandığı bir gerçekken yönetim hocaya sahip çıktı. Kaçan tüm kupalar hem İsmail Kartal'a hem de yönetime yazar. Şampiyonluk şansı artık Galatasaray'ın hata yapmasına bağlı. Ali Koç taht oyunlarını bırakıp artık masasını toplamalı. Kredisi sıfır bile değil. Özlenen Fenerbahçe 6 sezonda bir kupa alabildi. Artık arkasına bakmadan bu işi bırakmalı. Bırakmalı ki Fenerbahçe sevgisi ile anılmaya devam etsin. Eşi dostu, onu sevenler iyiliğini istiyorsa "Başkan artık bırak" diyebilmeli. Nasıl Büyükekşi tarihin en kötü TFF başkanı olarak futbol ailesinde anılıyorsa, Ali Koç da tarihin en kötü Fenerbahçe başkanı olarak anılmaya aday. Ben de naçizane artık zorlamaması gerektiğini düşünenlerdenim. Artık yabancı A klas hoca ve iki yıldız transferi ile de bu elbise dikiş tutmaz. Taraftar da bunu yutmaz. Yabancı Var hakemi konusunda herkes mutlu ve umutluyken dün gece Fenerbahçe aleyhine verilen penaltı ile tesis edilen güven yine yerle bir oldu. Penaltı mı değil mi hakeme gösterilen açı doğru mu yanlış mı kavgası günlerce sürecek gibi. Türlü türlü komplo teorileri ortaya atılacak. İsmail Kartal'ın dediği gibi 5 maçı kazanıp şampiyon olacağız demek sözle olmuyor. Hiç de öyle 5 maçta galip gelerek şampiyon olmak matematikle anlatılmaz. 4 puan öne geçen rakibin Galatasaray'ın da puan kaybını bekleyeceksin ki bu futbol ikliminde mümkün görünmüyor.

SULAR DURULMUYOR

TFF ve kulüpler arasında yaşanan süreç iyice zıvanadan çıktı. Yaşanan gelişmeleri, kapalı kapılar ardında konuşulanları özet geçmekte yarar var.

Süreç nasıl gelişti Kim ne dedi Ne sözler alındı ve hangileri yerine getirildi ya da getirilmedi İşte buyurun, yorumlayın:

Kulüpler TFF'ye, "İmza topluyoruz" dedi ve baskı kurdu. Ardından da "Kongre tarihi açıklayın" dediler. TFF tarafından kongre tarihi açıklandı. Bu sefer de kulüpler birliği "sen resmi siteye koymadın" serzenişinde bulundu.

TFF resmi açıklamayı sitesine koydu. Bu sefer KBV (Kulüpler Birliği Vakfı) "Başkan sen kendi adaylığını açıklamadın. Aday mısın değil misin Bunu da resmi siteden açıkla" dedi kulüpler.

TFF başkanı Mehmet Büyükekşi "Benim aday olup olmayacağım sizi neden ilgilendiriyor Siz seçim sürecinde kime oy veriyorsanız verin. Ben neden aday olup olmayacağımı açıklayayım ki" dedi. Sonrasında ipler gerildi.

TFF yönetimindeki arkadaşları ile konuşan Büyükekşi "Fenerbahçe başkanlığı için Ali Koç adaylığını açıklıyor mu ki ben aday olup olmayacağımı açıklayayım" serzenişinde bulundu.

KBV'den Ali Koç başkanlığında birkaç kulüp "Sen aday olamazsın, olup olmayacağını da açıklamalısın" çıkışı yaptı tekrar.

Büyükekşi ise cevaben "Kimse kimsenin demokratik hakkını elinden alamaz. Daha bir yılım dolmadan isteğiniz üzerine 3 yıl daha sürem olmasına rağmen kongre çağrısı yaptım. Hatta 18 Temmuz'a koyduğumuz kongre tarihini öne çekip Temmuz'un ilk haftasına alayım dedim. Daha ne istiyorsunuz, anlamak zor" dediği kulaktan kulağa konuşuldu.

TFF yönetim toplantısında başkan Büyükekşi KBV üyelerine "İmza toplar, işleme koyarsanız Temmuz'un başına geliyor. Temmuz başına çekeyim kavga gürültü bitsin" dedi.

TFF yönetimi çoğu kulübün haberinin olmadığını iddia ettiği KBV açıklamasına da tepkili. Sadece WhatsApp'tan atılan bir mesaj olduğu konuşuluyordu ki dün Galatasaray başkanı Dursun Özbek "Kulüpler Birliği Vakfı, sadece 3 kulübün onayladığı bir açıklama yayınladı. Diğer kulüplerin okumasına fırsat duyulmadan açıklama yayına kondu" dedi.

Dursun Başkan dünkü açıklamasında Kulüpler Birliği'nin yayınladığı ve bizzat kendisinin de gördüğü bildiriden haberi yokmuş gibi bahsetti. Tüm kulüplerin bu bildiriden haberinin olduğunu da bildiğini düşünüyorum. Toplantıya katılmayanlara WhatsApp grubundan metin gönderilmiş ve bilgilendirilmiş.

WhatsApp yazışmalarından sızan bilgilere bakılırsa, bir müzakere değil, karar tebliği gerçekleşmiş. Kulüpler sürecin dışında bırakılmış. Kulüpler Birliği'nin genel kurulun haziranda yapılması gerektiği yönünde yayınladığı yazısına rağmen federasyonun 18 Temmuz kararının müzakereye kapalı olduğu söylenmiş.

UZLAŞMA YOK KONGRE TARİHİ 18 TEMMUZ