Yüzüncü Yıl'da terörle mücadele

Bu yazıyı okuduğunuz gun itibarıyla Turkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun Yuzuncu Yılı'nın son 24 saatini idrak ediyor olacağız. Yuzuncu Yıl'ın bir psikolojisi olduğunu bundan dort sene once yazmıştım. Aradan gecen uc yıl 2019-2022 arası zorluydu. 2023'e ise de beş yuzyılda bir gorulen bir depremle başladık, secimle devam ettik. Acıkcası 2023, cok zorlu bir sene oldu. Yuzyıl, devletler acısından, ozellikle bizim acımızdan politik ve psikolojik bir eşiktir, siyaset bilimi ilkeleriyle acıklanamaz, ama milletin kolektif ruhunda bunun bir karşılığı vardır.
TERÖRLE SINANAN BİR ÜLKEYİZ
Bugun, aziz vatanımızın kuruluşunun Yuzuncu Yılı'nın sonunda ulkemizi en cok ilgilendiren konulardan biri, terorle mucadele. Şunu gonul rahatlığıyla soyleyebiliriz: Teror bizi yıldıramaz. Terorden Turkiye'nin istemediği bir sonuc alınamaz. Biz bu filmi cok gorduk. Cok geriye gitmeye de gerek yok: 2015-2016 parantezinde Hendek Kalkışmaları ve 15 Temmuz'a giden sureci hatırlamak bile tek başına yeterli.
Bununla birlikte Pence Kilit Harekatı bolgesinde 12 şehit vermemiz Yuzuncu Yıl'ın son diliminde yine terorle sınandığımızın gostergesiydi. Şehit verdikten sonra yuruttuğumuz operasyonların askeri sonucları da bu sınamadan her zamanki gibi galip cıkacağımıza delaletti.
Şehitlerimiz '45 saniyeliğine kahraman' olmak icin canlarını feda etmediler elbette. Onları unutmamalı, unutturmamalıyız, her fırsatta anmalıyız.
SOSYAL MEDYA PARADOKSU
Ote yandan Pence Kilit Harekatı bolgesinden paylaşılan bazı goruntuler meseleye İKK, yani İstihbarata Karşı Koyma kriterleri acısından da bakılması gerektiğini bize gosteriyor. Tiktok'ta ordumuzun karakol, us, nobet mevzilerinin paylaşıldığı videolar goze carpıyor. On iki askerimizin şehadete erdiği catışma vesilesiyle bunu bir kez daha muşahede ettik maalesef.
Bolgeden eski de olsa goruntuler paylaşan sosyal medya hesapları oldu. Dediğim gibi her şeyden once bu İKK, yani İstihbarata Karşı Koyma kapsamına girer. Ayrıca resmi acıklama olmadan bu tur paylaşımlar yapmak, şehit ailelerinin evlatlarının şehadetini sosyal medyadan oğrenmesi riskini doğurur. Bu, şehitlerimize ve ailelerine karşı buyuk saygısızlıktır.