İsrail'in suikast şebekesinin akıbeti

'Fenomen' kavramı zamanımızda polisiye, yargısal operasyonların konusu olan sosyal medya şaklabanlarından çok çok önce, felsefede en az 300 yıldır (Kant'tan beri) görüngü anlamında kullanılan bir kavramdır. Alman idealizminin doruğu kabul edilen Hegel, Tinin Fenomenolojisi adlı eserinde bir döneme egemen olan duygu, düşünce, ahlak anlayışını Zeitgeist (zamanın ruhu) kavramı ile ifade etmişti.
Zamanın ruhu gereği, sosyal medyanın da etkisiyle herkes birbirini belirli bir oranda tanıyor. Bireylerin bile birbiri hakkında bu kadar malumat sahibi olduğu bir dönemde devletlerin ve onların gizli servislerinin birbirini tanımaması düşünülemez. Bu anlamda Türkiye'yi en iyi tanıyan kavimlerden biri, hatta birincisi Yahudilerdir. İsrail'in gizli servisi Mossad da, dünyada MİT'in yetenek, tecrübe ve hassasiyetlerini en iyi bilen gizli servislerin başında gelir. Bu yazıda daha önce gündeme getirdiğim İsrail'in gizli suikast timi (NİLİ) vakası üzerinden İsrail hücrelerinin muhtemel akıbetini resmetmeye çalışacağım.
NİLİ'nin açılımı, Netzah Israel Lo Ishakere.
İbranice bir cümle... Anlamı da 'İsrail'in İhtişamı Bitmeyecek'! Bu megaloman cümleyle ifade edilen bir Yahudi istihbarat yapılanması 20. Yüzyıl'ın başında Osmanlı'nın yıkılış döneminde Orta Doğu'da aleyhimize epey operasyon yürütmüştü.
'DAVUL ZURNAYLA' DUYURDULAR
1915-1917 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu'nun toprağı olan Filistin'de biz Türklere karşı kurulmuş bir Yahudi istihbarat şebekesi idi NİLİ. İsrail'in, Gazze'ye yönelik hiçbir kitapta yazmayan katliamcı savaş konseptinin giderek daha sürdürülemez bir hal almasıyla birlikte Tel Aviv, bu NİLİ adındaki teşkilatta ilham alan bir suikast hücresi oluşturdu. Mossad, Shin Bet ve bunların askeri istihbaratları Aman'dan oluşturulan bir hücre bu.
Bizim daha önce yazdığımız bu hücreyi İsrail dâhili istihbarat servisi Shin Bet'in başındaki Ronen Bar adlı seyrek beyaz saçlı arkadaş, "Türkiye ve Katar'daki üst düzey Hamas yetkililerine suikast düzenleyeceğiz" sözleriyle duyurdu.
Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var. Zaten daha önce geldiler de, gördüler de... Ama işte; 'zamanın ruhu' gereği hafızaları zayıfladığı için çabuk unutuyorlar. Bize de hatırlatmak düşer.
'İZLEYEN'İ İZLEYEN MİT EKİBİ
SABAH'ın Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek'in geçtiğimiz yılın tam da bu zamanlarında (11 Aralık 2022) yayınlanan önemli bir haberi vardı.
'İsrailli işadamına suikastı MİT engelledi' başlıklı bir haberdi bu. Habere göre Kasım 2020'de İran'ın nükleer programının mimarı Muhsin Fahrizade suikastına misilleme için Tahran, aynı zamanda Türk vatandaşı da olan İsrailli işadamı Yair Geller'i hedefe koydu. Buna göre İran gizli servisi MOİS'in 9 kişilik suikast hücresi, Türkiye'de yaşayan İsrailli işadamı Yeir Geller'i fiziki takibe aldı. Onlar Geller'i izlerken, MİT de onları izliyordu.
Sonuçta MİT, İran'ın suikast operasyon planını Mossad'a bildirdi, Yeir Geller MİT'in bilgisi dâhilinde tahsis edilen bir 'safe house'a (güvenli ev) yerleştirildi ve İran'ın suikast hücresi de çökertildi.