Okul çıkışında EGO seferi yokotostop var!

Okurumuz Mahmut Çalışkan, diyor ki: "Mamak-Ortaköy 80. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğrencileri, okul çıkışı bir saat EGO otobüsü beklememek için mecburen otostop çekiyor."

Okurumuzun iletisi -özetiyle- şöyle:

"Okul çıkışında, EGO'nun 359 numaralı hattı yetersiz kalıyor. 354 ve 397 numaralı EGO otobüslerinde ise maalesef öğrenci abonmanı geçmiyor. Sonuç olarak da Samsun Yolu'ndan kent merkezi yönüne gitmek isteyen ancak bir saat boyunca otobüs beklemek istemeyen öğrenciler, son çare otostop çekiyor. Geçen sene bir öğrenci, otostop çekerek bindiği araçta kaza geçirdi. Peki daha kaç öğrencinin yaralanması lazım! Tüm bunlara sebep olan, EGO Genel Müdürlüğü'dür."

MACUNKÖY'EYEŞİLDOKUNUŞÖNERİSİ


Okurumuz Cevat Yıldırım, Macunköy metro istasyonunun çevresinde "peyzaj düzenlemesi" yapılması gerektiğini söylüyor. Önerisitalebi ise şöyle:

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

"Her gün binlerce insanın gelip geçtiğikullandığı metro istasyonunun çevresi çok bakımsız. Bu haliyle görüntü kirliliği oluşturuyor. Başıboş köpeklerin ise dinlenme tesisi gibi! Bir an önce yeşil alan ve oturma gruplarının olduğu bir peyzaj çalışması yapılmasını bekliyoruz."

KISA... KISA...

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kentte trafiği çözmek için Sabancı Bulvarı'nda yol genişletmeyi tercih etti. Madem, Melih Gökçek politikaları devam edecekti, o halde biz niye Mansur Yavaş'ı seçtik. Önce sözü verilen metrolara başlansın."

Emre ÇETİNER

OKUR RADARINA GİRENLER

Hürriyet Ankara'nın ve Burada Okur Yazar'ın "kentini yaşayan" okuru Dursun Türker'in, bu hafta kentte "radarına giren" noktalar şöyle:

1) Burası, Çankaya'nın Kültür Mahallesi Libya Caddesi

2) Burası, Çankaya'nın Tınaztepe Mahallesi Tunalı Hilmi Caddesi

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

3) Burası, Yenimahalle'nin Yunus Emre Mahallesi Taner Sokağı

4) Burası, Yenimahalle'nin Çarşı Mahallesi Özgen Sokağı

5) Burası, Yenimahalle'nin Varlık Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı

KURALA UYMAYAN DA ŞİKÂYET EDEN DE VATANDAŞ