Konteyner yok çöpler sokakta!

Keçiören'den, "buram buram çöp kokan" bir ileti geldi. Adres, Keçiören'in Aşağı Eğlence Mahallesi Altınoluk Sokak.

İsmi bende saklı okurumuzun (gizli kalmasını istemiş) iddiasınaduyumuna göre, "Keçiören Belediyesi, 'çalınıyor' diye konteyner koymuyormuş!"

Poşet poşet çöpler, sokak boyunca tıpkı araçlar gibi park halinde!

Binaların demir korkuluklarına asılı çöp dolu poşetler de cabası!



Okurumuzun iletisi ise aynen şöyle:

"Keçiören'in Aşağı Eğlence Mahallesi Altınoluk Sokak'ta, çöpler torbalar içinde sokağa atılıyor. Belediye de 'çalınıyor' diye konteyner koymuyormuş! Üçüncü dünya ülkesi başkentlerine bile yakışmayacak bir şekilde her yer çöp yığını. Kediler, köpekler torbaları yırtıp, çöpleri dağıtıyor. Çoluk çocuk pislik içinde oynuyor. Keçiören Belediyesi'nden ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'tan acilen müdahale bekliyoruz."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

ÜST GEÇİT HATALI MI

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) nisan ayında temelini attığı projelerden biri olan "Etimesgut - Ferda Koleji Önü Üst Geçidi" henüz tamamlanamadı.

Şu ana kadar üst geçidin iskeleti yani demir aksamı kuruldu. Çalışma devam ediyor.

Üst geçidin bu hali, okurumuz Murat Vural'ın dikkatini çekmiş, ABB'yi uyaran şöyle bir ileti göndermiş:

BİR KAZA OLMADANİNCELENMESİ LAZIM

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

"Çalışmaları devam eden yeni yaya üst geçidinin tekrar incelenmesi gerekiyor. Çünkü, geçidin tam altındaki yolda yaklaşık 50-60 santimetre çıkıntı var. Yüklü bir kamyonun buradan geçmesi durumunda, üst geçide çarpıp yıkma ihtimali yüksek. Bir kaza olmadan, incelenmesi lazım."

KUĞULU KAVŞAĞI'NDA YEŞİLDEN ÇOK KURU PEYZAJ VAR


Bu fotoğraf, Kuğulu Kavşağı'ndan...

Fotoğrafı çekengönderen okurumuz Mustafa Tozluyurt, Kuğulu Kavşağı'nın peyzaj düzenini -haklı olarak- eleştirmiş.

Ve iletisinde şöyle demiş:

"Kuğulu Kavşağı'nın peyzajı, ufak tefek ve şekilsiz çalılardan ibaret. Yeşilden çok kuru peyzaj (çakıl taşı) var. Ne ahenk, ne estetik! Ankara'nın göbeğinde bu nasıl bir peyzaj anlayışı"

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

OKUR RADARINAGİRENLER

Hürriyet Ankara'nın ve Burada Okur Yazar'ın "kentini yaşayan" okuru Dursun Türker'in, bu hafta kentte "radarına giren" noktalar şöyle:

1) Burası, Çankaya'nın Kırkkonaklar Mahallesi 329. Cadde

2) Burası, Çankaya'nın Kırkkonaklar Mahallesi 270. Cadde

3) Burası, Çankaya'nın Yukarı Bahçelievler Mahallesi Azerbaycan Caddesi

4) Burası, Yenimahalle'nin Varlık Mahallesi Trakya Caddesi

5) Burası, Keçiören'in Şehit Mehmet Uygun Sokağı

KARŞIYAKA MEZARLIĞI TOZ TOPRAK İÇİNDE


Okurumuz Nusret Savural, Karşıyaka Mezarlığı'nın bazı bölümlerinde yolların toz toprak içinde olduğunu belirterek, "Her tarafı kazıdılar, taş döşediler ama yollara yeni asfalt dökmediler. Araçlar da insanlar da perişan oluyor" diyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

YILLARDIR KALDIRIM BEKLİYOR

Okurumuz Arif A., bu fotoğrafı Çankaya'nın Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Cadde'de çekmiş ve tek cümleyle talebini iletmiş: "Yıllardır kaldırım bekliyor, yetkililere bildirilir."

VATANDAŞIN DİLİNDE TÜY FİBER YARIKTA OT BİTTİ


Okurumuz Mehmet Mercimekci, Yenimahalle-Demetevler 369. Cadde'de "fiber optik altyapı kazısı" sonrasında oluşan derin yarıkta çimlenme başladığına dikkat çekerek, "Yol kazılmış, neden kazıldığı da unutulmuş ve üzerinde çim bitmiş. Araçlar bu yoldan aylardır tökezleyerek geçiyor. Kentin merkezi böyle ise gerisini siz düşünün" demiş.

KISA... KISA...

"Etimesgut-Eryaman'da 259. Sokak, özellikle de Eryaman Stadı'nda maç oynandığı günler yoğun trafiği kaldıramıyor. Risk büyük, sokak dar. Cadde gibi kullanılan bu sokağa hız kesici kasislerin konulması gerekiyor."

Metin ALTAY

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

OKUR KÖŞESİSORUN ÇÖZER

Okurumuz Dursun Türker, Çankaya'nın Bahçelievler Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'ndeki kaldırım sorununa dikkat çekmişti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Fen İşleri Daire Başkanlığı