Esenboğa'ya bagajlı EGO ne zaman sefere çıkacak

Tarih, 11 Mart 2019... Seçime tam 20 gün var. Yani en cafcaflı zamanlar.

Hürriyet Ankara Bürosu'nu ziyaret eden Mansur Yavaş'a o gün sorduğum sorulardan biri şuydu:

Esenboğa Havalimanı'na EGO hattı koyacak mısınız

Cevabını da 18 Mart 2019'da yayınlanan bu köşede, "Sıcak bakıyor" diye paylaşmıştım.

Gel zaman git zaman.

Tarih, 5 Nisan 2023...

BELKO AIR firmasının ihale süresi sona erdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, o gün verdiği sözü tuttu.

EGO Genel Müdürlüğü, 442 numaralı EGO otobüsleri ile AŞTİ-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Esenboğa Havalimanı arasında sefere başladı.

Tarih, 25 Nisan 2023...

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Hürriyet Ankara Editörü Murat Yılmaz, "Sosyal Medyada Kalmasın" köşesinden, "442'de en büyük sorun bagaj" başlığıyla Ankaralıların taleplerini dile getirdi.

Yanıt gecikmedi.

Tarih, 2 Mayıs 2023...

EGO Genel Müdürlüğü, yaşanan "yolcu bagajı" sorununu çözmek amacıyla şehirler arası tip 15 yeni otobüs alınacağını açıkladı.

Ve bugün...

EGO Genel Müdürlüğü, şehirler arası tip 15 yeni otobüsü aldı, garaja çekti.

Otobüslerin fotoğrafını çekengönderen ismi bende saklı okurumuz, şu soruyu soruyor:

"AŞTİ-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Esenboğa Havalimanı arasında yolcu bagajı sorununu çözecek olan yeni otobüsler ne zaman sefere çıkacak"

İŞGALCİ SCOOTER'LARA DENETİM ŞART

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Ankara'da scooter'ların sayısı öylesine arttı ki, kaldırımlar park yerine döndü. Kaldırımlara bırakılan scooter'lar nedeniyle yoldan yürümek zorunda kalan vatandaşlar ise haklı olarak isyan ediyor.

İşgalci scooter'ların birkaçını da okurumuz Hayati Karataş, Etimesgut-Eryaman'ın Altay Mahallesi Selçuklar Caddesi'nde (Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi önü) çekmiş. Okurumuz, "İşgalci scooter'lara denetim şart" demiş.

PARKTAKİ TAZİYE!


Okurumuz Alaattin Torun'un, Yenimahalle'nin Demetevler Mahallesi'ndeki Cemre Parkı'nda yer alan "Ankara Büyükşehir Belediyesi Taziye Hizmet Merkezi" için, "Ankara'nın yaklaşık 25 bin kilometrekare yüz ölçümü var. Bula bula bu birim için burayı mı bulmuşlar" eleştirisi var.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı


Okurumuz, gerekçesini ise şöyle aktarmış:

"Demetevler ve Çamlıca mahalleleri sakinleri olarak, Cemre Parkı içinde Taziye Hizmet Merkezi'nin bulunmasından şikâyetçiyiz.

Çünkü: Binanın ucube hali parka yakışmıyor.

Çünkü: Merkezin kendi hizmet araçları yetmiyormuş gibi çalışanlarla beraber onlarca araç parkı işgal ediyor. Burası yürüyüş parkı değil sanki belediyenin araç parkı.

Çünkü: Göreve giden araçların hızlı çıkış yapmaları nedeniyle parka gelen giden sakinler için kaza riski taşıyor. Egzoz gazı ve toz duman da cabası.

Şimdi buradan belediye yetkililerine soruyoruz:

Bu parkta siz yürür müsünüz

Bu parkta spor ya da çoluk çocuğunuzla etkinlik yapabilir misiniz

OKURDAN NOT:

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Bir de en önemlisi, parka moral bulmaya, sağlığınızı kazanmaya geliyorsunuz; parkın girişinde koskocaman bir 'Ankara Büyükşehir Belediyesi Taziye Hizmet Merkezi' tabelası yüzünüze çarpıyor. Durum bu, taktir sizin."

ULUS'UN KALBİ KIRIK DÖKÜK


Okurumuz E.D., Altındağ'ın Kale Mahallesi Alataş Sokağı'nda çektiği bu fotoğrafı, "Ulus'un kalbi kırık dökük" notuyla göndermiş.

Başkentin tarihi cadde ve sokaklarında yürümenin zorluğuna, "Adeta cambazlık istiyor" diyerek dikkat çeken okurumuz, "Gözün ileride değil, daima yerde, kaldırımda, merdivende olmalı. Tıpkı Alataş Sokağı'ndaki bu merdivenler gibi. Turistleri bu bakımsız, onarıma muhtaç merdiven ve kaldırımlarla mı karşılayacağız" serzenişinde bulunmuş.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

SÖZ YETKİDE-1

11 ARALIK 2023

Okurumuz Mustafa Pacci, kentin en önemli arterlerinden Eskişehir Yolu (Dumlupınar Bulvarı) Armada AVM önündeki üst geçit için, "Yürüyen merdivenleri yapıldı, ilk günler çalıştı, ama şimdi yine çalışmıyor. Üstelik buradaki üst geçit sallanıyor. Yeni yapılan yürüyen merdivenlerin hiçbir emniyet tedbiri de yok" demişti.