Bu okulda dersler 21.45'te bitiyor

Okullar bugün açılıyor, 2023-2024 eğitim öğretim dönemi başlıyor.

Ankara'da öyle bir lise var ki, dersler öğlen 13.35'te başlayıp, akşam 21.45'te bitiyor.
Hem de haftanın beş günü!


Bahse konu okulumuz, Mamak Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.
İşte velilerin durumu anlatan iletisi ve tepkisi:

HEM OKULUN HEM DE DERSLERİN ÖZELLİKLERİ GÖZ ARDI EDİLDİ

"Mamak Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, geçen sene deprem güçlendirmeye gitti ve bir yıl süre verildi. Bu karar sonrası okulun 9., 10. ve 11. sınıfları Mamak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, 12. sınıfları ise Selman-ı Farisi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitimlerine devam etti. Maalesef geçen yıl hem okulun hem de derslerin özellikleri göz ardı edildi. Bilişim, muhasebe, büro yönetimi ve pazarlama gibi laboratuvar derslerinin yoğun olduğu bölümler, laboratuvarsız sınıf ortamında bölünmüş eğitime zorlandı. İkili eğitim nedeniyle sabahçı öğrenciler derse karanlıkta başladı. Üstelik 80 dakika blok ders, 5 dakika teneffüs ile pedagojik açıdan kabul edilemez bu durumu öğrenciler bir yıl yaşamak zorunda kaldı. Bu yıl ise deprem güçlendirme çalışmaları tamamlanmasına rağmen okulumuz Mamak Kaymakamlığı'na tahsis edildi. Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yine aynı şekilde ikili eğiteme devam etmesi isteniyor. Bu sene 9. ve 12. sınıfların ders saati arttığı için çıkış saatleri 21.45'te. Öğrencilerimizin birçoğu geç saatte yürüyerek evlerine gitmek zorundalar."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

ORİJİNALİ 37 TL KAŞELİ 65 TL


Okurumuz V.U., Esenboğa Havalimanı'na gitmek için bindiği Ankara Air'a 65 TL ücret ödemiş, verilen fişte ise 37 TL yazıyor olması dikkatini çekmiş.
Okurumuz, "Orijinal fişin üzerine kaşe ile 65 TL yazmışlar. Bu firmayı Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ya da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı denetlemiyor mu Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu taşıma fişlerine bakmıyor mu Bu ücret ile ilgili bu fişten vergilendirme nasıl yapılıyor Tüm bu soruların yanıtını gerçekten merak ediyorum" demiş.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

7. CADDE'DE ACİL DURUM


Okurumuz Prof. Dr. Kamil Ufuk Bilgin'den, "ACİL DURUM" kodlu bir ileti aldım.
Ankara'nın ve Çankaya'nın en meşhur caddelerinden 7. Cadde'deki ağaçların yıkıldığını aktaran okurumuz, sebep olarak ise, "Çünkü kaldırım beton, yol asfalt... Üstelik kafe ve dükkânlar da deterjanlı kirli sularını kaldırımdaki ağaç diplerine süpürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Çankaya Belediyesi'nin bu konuya eğilmeleri, ağaçlara da acilen bakım yapmaları lazım" yorumunda bulunmuş.
OKURDAN NOT: "5 Eylül Salı günü bir aracın üstüne düşen içi çürümüş ağaç gibi diğerleri de yarın kaldırımda yürüyen bir insanın üzerine devrilebilir."

YÜKSELEN FERYAT 'TOZ-TOPRAK' DOLU

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı


Çubuk'un İkipınar Mahallesi'nden "toz-toprak" dolu bir feryat yükseliyor.
Okurumuz Murat Küpeli, mahalle bakkalı. Aynı zamanda ağır derece uyku apnesi ve astım bronşit rahatsızlıkları olduğunu söylüyor.
Bakkal dükkânının önünden geçen yolun "toz-toprak" içinde olduğunu, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş'tan söz almasına rağmen iki yıldır arayan soran, gelen giden olmadığını aktaran okurumuzun iletisi şöyle:

'SANKİ BURASI YUNAN TOPRAĞI'

"15 metre ilerideki ana yola bir ay önce asfalt atan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), şikâyetçi olduğumuz yol için inat ediyor, asfalt atmak istemiyor. Sanki burası Yunan toprağı. Aynı yol üzerinde cami de var ve bu durumdan cemaat de muzdarip. Tozun toprağın içinde kalıyoruz, artık müşterim de azaldı. Astım bronşit rahatsızlığımdan dolayı da çok zor durumda kalıyorum. Allah rızası için ya Ankara Büyükşehir Belediyesi ya da daha önce söz veren Çubuk Belediyesi buraya artık bir çözüm bulsun."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

OKUR RADARINA GİRENLER

Okurumuz Dursun Türker'in "radarına giren" iki nokta şöyle:

Burası, Yenimahalle-Batıkent'in İnönü Mahallesi Batıkent Bulvarı


Burası, Çankaya'nın Bahçelievler Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi

SORUM VAR

MAMAK BELEDİYESİ SÖKTÜĞÜ BU PARKIN YENİSİNİ YAPACAK MI


Okurumuz Uğur Kuvanç, Mamak'ın Başak Mahallesi'ndeki Mamak Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi önünde yer alan parkın söküldüğüne belirterek, "Mamak Belediyesi, söktüğü bu parkın yenisini yapacak mı Yakında park da yok, çocuklar ne olacak, nerede oynayacak" diye soruyor.

KISA... KISA...

"ANKARA Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) Ayrancı Mahallesi'ndeki Selimiye Çocuk Etkinlik Merkezi'nin önündeki parkı söktüler ve yerine yenisini yapmadılar. Bu görüntü yakışmıyor."
Mehmet M. GENEL

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

"Etimesgut'un İstasyon Caddesi'ndeki U dönüşünde (Başkentray'ın Elvankent istasyonu yakını) hiçbir aydınlatma yok. Sürücüler karanlıkta bariyerleri geç fark ediyor, sürekli kaza oluyor."
Murat VURAL

"Mamak'ın Balkiraz Mahallesi'nde caddeler ve sokaklar çok pis. Doğru düzgün süpürülmüyor. Bu bölgeye neden devamlı bir temizlik görevlisi verilmiyor Temizliği de mi vatandaş takip edecek!"
Kudret BAŞÇOBAN

OKUR YAZAR SORUN ÇÖZER



21 AĞUSTOS 2023


23 AĞUSTOS 2023

Okurumuz Zafer Ş. Gürsoy, Cebeci Asri Mezarlığı'nda yatan birçok önemli ismin mezarının içler acısı halde olduğuna dikkat çekerek, "Amacım, bu konuda bir haber desteği ile kamu kurum ve kuruluşlarının (dernekler ve vakıflar da dahil) değerlerimize sahip çıkmalarına küçük bir hareket sağlamak" demişti.