BRİCS, AB'ye alternatif olamaz

BRİCS'e girmemiz bir eksen değiştirmedir. Girmemiz 100 yıllık Cumhuriyet tarihimizde en büyük hatamız olur.

Son on yıldır Türkiye orta gelir tuzağına düştü, ekonomide 50 yıl geri kaldık. Şimdi BRİCS'e girersek daha ağır bir darbe almış oluruz. 100 yıl geri düşeriz.

Türkiye'nin başvurusu için Rusya Dış işleri Bakanı Sergey Lavrow "BRİCS'e tam üye olan ülkelerin belirli temel ortak değerleri paylaşması gerekir. AB yanında yer alıp Ukrayna'ya destek vermemesi gerekiyor" dedi.

Bu anlayış;

Bir BRİCS'in Rusya'nın güdümünde bir teşkilat olduğunu gösteriyor.

Zaten Rusya Dış İşleri Bakanı'da geçen hafta ayrıca "BRICS grubunun genişlemesinin sınırları olduğunu ve üye ülkelerin kaç ortağa sahip olmak istediklerine kendilerinin karar vermeleri gerektiğini" belirtmişti.

İki Üyelik için Türkiye'nin AB'den uzaklaşması bekleniyor.

BRİCS diktatörler Kulübüdür.

BRİCS üyeleri arasında Rusya ve Çin'de dikta rejim hakimdir. Hindistan'da sözde hibrit bir demokrasi var. Ancak Kastlaşmanın olduğu, hayvanlardan daha aşağı görülen dokunulmaz insanların olduğu bir toplumda, insan haklarından ve paralel olarak ta demokrasiden söz edilemez.

BRİCS'e yeni üye, İran'da, Etiopya'da, Mısır'da BAE'liklerinde de demokrasi yok, dikta rejimler var.

Türkiye Diktatörler kulübüne neden katılmak istiyor

Ekonomik olarak geri düşeriz.

BRİCS' e girersek ekonomik açıdan ağır darbe alırız. Zira BRİCS gelişmemiş ülkeler kulübüdür. Beş üyenin fert başına geliri düşüktür. 2023 nominal dolar olarak;

Brezilya;9 032Rusya; 1 0420Hindistan; 2.239Çin; 12 174Güney Afrika; 6 006'dır.

TÜİK Dış ticaret verilerine göre;

Ocak-Temmuz 7 ayda toplam ithalatımız 198,7 milyar dolar, toplam ihracatımız 148,7 milyar dolar oldu. Dış ticaret açığımız da 50 milyar dolar oldu.