Ekranda, filomuzun etrafını saran çemberin hemen dışında, karanlığın içinden beliren ve hızla yaklaşan 12 düşman noktası net bir şekilde seçiliyordu. Semih Kaptan'a soğukkanlılıkla "Nedir planımız" diye sordum.
Yanıtı, filonun sarsılmaz cesaretini özetliyordu ve bu, bizim son yazışmamız oldu: "Kararlılıkla üzerlerine doğru gideceğiz."Hemen ardından Semih Kaptan, telsizden filodaki tüm kaptanlara seslendi. Yedi deniz mili mesafeden 12 İsrail gemisinin üzerimize geldiğini ve planın değişmediğini, durmadan ilerleneceğini bildirdi.
Plan netti: Filodaki teknelere fiziki müdahale olana dek durulmayacaktı. İsrail deniz komandolarının ilk olarak ana gemiye çıkarma yapması en muhtemel senaryoydu. O an yaşandığında, Alma'ya en yakın gemi filonun liderliğini devralacak ve rotayı Gazze'ye kırmaya devam edecekti. Nitekim böyle de oldu.
Gemilerin alıkonulma anlarını, imkan buldukça parça parça anlatmıştık. Döndükten sonra ise hep bir pişmanlık duydum. O anın kargaşasında, ana geminin radar görüntüsünü, o tarihi kanıtı, keşke birilerine iletebilseydim diye hayıflandım. Neticede o kare, Sumud Filosu'na uluslararası sularda müdahale edildiğinin en resmi, en teknik ve en inkâr edilemez belgesiydi.Geçtiğimiz cuma günü Semih Kaptan'dan o mesaj yeniden geldi. Radar görüntüsü, "Müdahaleden 10 dakika öncesi" notuyla yeniden cep telefonumun ekranındaydı. Meğer o gece kaptanımız, bir kopyasını eşine de göndermiş ve bu sayede o tarihi an kayıt altına alınmış.Şimdi bu belgenin ne anlama geldiğini net olarak ortaya koymak gerekiyor. Gemi radar görüntüsündeki "Mevcut Pozisyon" verisi, İsrail'in korsanlık anının tam koordinatlarını, yani müdahalenin başladığı noktayı şöyle kaydediyor:
* Enlem: 31° 52.425' Kuzey* Boylam: 32° 54.555' DoğuBu koordinatlar ne anlama geliyor Haritayı açan herkesin görebileceği gibi, burası Doğu Akdeniz'in ortasıydı. Daha spesifik olmak gerekirse; bu nokta, Mısır'ın Sina Yarımadası kıyılarının kuzeyinde, Port Said'in kuzeydoğusunda ve Gazze kıyılarının kilometrelerce batısında, herhangi bir devletin karasularının olmadığı bir konumu işaret ediyor.İsrail donanması gemilerimize saldırdığı sırada Gazze'ye sadece 74,6 deniz mili mesafedeydik. O kadar yaklaşmıştık ki, ertesi gün öğlen saatlerinde Gazze sahillerinde olacağımızı konuşuyorduk.Peki İsrail, Filo'yu neden bu kadar yaklaştırmıştı Elbette, ne olursa olsun durmamaya odaklanmış kaptanların cesareti, Filo'yu gidilebilecek son noktaya ulaştırdı. Ancak İsrail, Filo'ya bir gece önce, Gazze'nin 120 mil açığında da müdahale etmeye kalkışmıştı. Yine Alma'nın etrafını kuşatmış, taciz etmiş fakat çıkarma yapmamışlardı.