Cesur hakem yok

Fenerbahçe'nin şampiyonluğa veda ettiğini söyleyen yazar, İstanbul'daki büyük takımlara verilen hakem avantajının futbolu adaletsiz hale getirdiğini iddia ediyor; peki bu eleştiri gerçek bir sistematik sorun mu, yoksa tek maçın hayal kırıklığının yansıması mı?

Özet Bu özet koseyazarioku.com tarafından üretilmiştir

Yazar, Fenerbahçe'nin Rizespor maçında hakem kararlarının adaletsizliği nedeniyle şampiyonluğa veda ettiğini savunuyor. İstanbul'daki iki büyük takıma verilen özel muameleyi ve çalınan penaltı kararını kanıt göstererek, Türk futbolunda hakemlerin büyük takımlar karşısında cesur olamadığını ileri sürüyor. Ancak, sezon sonunda tek bir maçın sonucu gerçekten şampiyonluğu belirlemesinin yeterince rasyonel bir değerlendirme olup olmadığı sorusu kalıyor.

İlk yarı boyunca futbol oynayan takım Rizespor. Neredeyse Fenerbahçe'ye top göstermediler. Skriniar sakatlıktan çıktığı için fazla riske girmek istemiyor ve geriye doğru kaçıyor. Onun için de Rizespor her ayağa top yapınca orta alanda büyük bir boşluk oluyor ve topu iyi kullanıyorlar, ileri vurmuyorlar, ayağa top yapıyorlar ve bu yüzden golü buluyorlar. İşte ondan sonra İstanbul'da Galatasaray'la Fenerbahçe'yle oynayan takımların, dikkat etmesi gereken dakikalar başlıyor. Yalnız takımın mı Hayır. Teknik direktörün de. Niye Sarı kartlar çoğalmış. Hakem veriyor. Birileri atılacak artık. Mutlak suretle oyunu durduracaksın ve oyuncu değişikliği yapacaksın. Recep Hoca da bizim gibi seyretti. Sonra da Samet atıldı.

İstanbul'da bu iki büyüğe gelen takımların şuna dikkat etmeleri lazım: Aynı pozisyonda sarı kartı siz görürsünüz ama aynı pozisyonda sarı kartları bu iki takıma hakemler veremezler. Hani arada bir kahramanlık yaparlar ama maalesef korkudan gereğini yapamazlar. Bir de şunu söyleyeyim: Öyle bir penaltı çaldılar ki sinekten yağ çıkardılar. Şimdi bütün kamuoyuna soruyorum: Böyle bir pozisyonda bu statta Rizespor'a penaltı çalabilir mi Size bir şey söyleyeyim, net olarak çalamaz. Adaletin olmadığı yerde futbol maçlarımız böyle oluyor. Bakınız. Fenerbahçe dün gece futbol oynadı mı Kesinlikle hayır. Şahsi becerilerden bir şeyler yapmak istediler.