Olimpiyatx27;ta kartal pençesi

Gerçek yerin stoper değilse ne kadar çalışsan da, ne kadar fedakarca mücadele etsen de hepsi bir anda boşa gider. Necip, Onuachu'nun yanından geçip gitmesine engel olamadı. Colley, acayip çalım yedi. Mert karşılayamadı, Onuachu golü attı. Bu sezonun fotoğraf karelerini tekrar yaşatmıştı Beşiktaş savunması.

Gol öncesinde ve sonrasında Beşiktaş takımı hiç kötü oynamıyordu aslında. Kanatları iyi kullandılar ve ritmi hep yüksek tuttular. Trabzonspor kendi yarı sahasında daha kontrollü bir oyun düşüncesindeydi. Beşiktaş'ın baskısı iyice hissedildi ve geçiş oyunu arayışı sonuç vermedi Trabzonspor'un. Devre biterken gelen penaltı, geride olan Beşiktaş'a Ghezzal'ın golü atmasıyla kuşkusuz büyük moral getirdi. Trabzonspor, erken kapanmanın bedelini ödemişti.

Gedson Fernandes, bu sezonun en iyi maçını oynadı. Muleka'ya topu taşıması mükemmeldi. Muleka da ustalık dolu gol pasıyla Salih'e çok güzel pozisyon hazırladı. Musrati, takıma geldikten sonra ilk kez üst düzey oynadı. Uzun pasları kusursuza yakın olan Musrati, temaslı oyunda faul yapmadan yerinde müdahaleleri ile dikkat çekti. Trabzonspor rakibinin kendi yarı sahasına çekildiği anlarda etkili olmaya çalıştı ya da bireysel hata kovaladı.

Abdullah Avcı'nın takımı orta alanda üretim anlamında çok etkisiz kaldı. Tam bir sezon boyunca konsantrasyonu bu kadar yüksek maçı kazanmayı isteyen bir Beşiktaş izleyememiştik. Her oyuncu iki kişilik oynadı. Maçtan önce şöyle düşünmüştüm...