Radikal değişim şart

Beşiktaş artık kaybedenler kulübü haline geldi. Yenilgiler gayet normal karşılanıyor. Oyuncuların maç sonu açıklamalarına bakıyorum; hep aynı şeyi söylüyorlar: Gelişmemiz lazım... Lig bitti, nereye kadar gelişeceksin

Bu haliyle kupayı alması da mucize. Reaksiyon gösteremeyen bir takım. Hâlâ umutla bekliyorum Santos'un mutlaka başka planları vardır diye... Bu takım pres yapamıyor. Organize atak geliştiremiyor. Yenik duruma düştükten sonra tepki veremiyor. Oyuncular dört tane teknik adam yedi. Artık yönetimin bir karar olması lazım. Beşinci hoca gider ve oyuncular kalırsa yeni sezonda da aynı hüsran yaşanır; bunu garanti ediyorum!

YÖNETİM KONUŞMALI

Bu kadronun büyük oranda yenilenmesi lazım. Taraftarla iletişimi kopmuş oyuncuların ısrarla oynatılması konusunda da yönetim, Santos'la görüşmeli. Hocayı bir kenara bırakın bir sene sonra yapılacak başkanlık seçimlerinde bu yönetimin de şansı çok azalır eğer tedbir almazlarsa.

STRESİ ÇOK BÜYÜK

Trabzonspor-Fenerbahçe maçları her zaman büyük bir heyecana ve gerilime sahne olmuştur. Derbi üst üste yapılan açıklamalarla başladı.

Sahada ve VAR'da görev yapacak hakem heyetinin üst düzey konsantrasyon göstermesini bekliyorum. Bu maçta oyun, oyuncular ve futbol konuşulmalı diye umut ediyorum ama herhalde son düdük çaldıktan sonra her haftaki senaryo tekrar edilecek.

En büyük temennim, maçın içinde oyuncuların hakeme yardımcı olmaları.

BU FUTBOL SEYREDİLMEZ

Dünyanın en zevksiz ligini izliyor olabiliriz. Yavaş oyun... Pozisyon azlığı... Yatan oyuncuların geç kalkması sonra yeniden yatmaları... Hakemlerin avantajı uygulamayıp sürekli düdük çalması... Bunlar yüzünden çok zevksiz bir görüntü ortaya çıkıyor.

Dünya artık değişiyor. İnsanlar çabuk sıkılıyor. Özellikle maçları TV'den takip edenler kumandanın düğmesine basıp Premier Lig veya La Liga'yı tercih edebiliyorlar. Teknik direktörler ve oyuncular, tehlikenin farkındadır umarım. Ligin seyredilme oranı düşerse onların mali tabloları da düşer, kazançları da kaybolur. Reytingi olmayan futbola kim sponsor olur, reklam verir.