İyi ki eski adı Twitter olan X, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya kanalları var.
Neyse ki Emperyalizmin hizmetinde dahi olsa, ABD medyası, göreceli bir biçimde siyasal iktidara karşı özgürlüğünü koruma savaşı verebiliyor.
Ve bereket versin İktidarın "Rejim Darbesi" doğrudan kendisine de yönelince, CHP'nin gözü açıldı da bu tür Emperyalist ilişkileri kamuoyuyla paylaşmaya başladı.
Bu sayede, Türkiye'de İktidarın halktan gizlediği gerçekleri öğrenebiliyoruz.
Zülâl Kalkandelen Cuma günkü yazısında, ABD'nin Suriye'de bir Kürt Özerk Bölgesi (Devleti) kurma çabalarını ve PKK-SDG-PYD-YPG konusunda yapılan saptırmaları ABD kaynaklarına dayanarak anlattı.
Hemen arkasından Özgür Özel ve Ali Mahir Başarır, X hesaplarından Donald Trump'ın oğlu ile Erdoğan görüşmesini ve Trump'ın Erdoğan'ı davet eden X iletisini yayımladılar.
Elbette bütün bu olaylar, gazetemiz Cumhuriyet'te de derhal haber oldu ve yorumlanmaya başladı.
Bugün okuyacağınız makalem, bu son olayı belgesel olarak tarihe mal etmenin ve üzerinde ayrıntılı bir çözümleme yapmanın gerekli olduğunu düşündüğüm için yazıldı.
***
ÖNCE TRUMP'IN İLETİSİNİN İNGİLİZCE METNİ:
Donald J. Trump Truth Social 09.18.25 01:58 PM EST
I am pleased to host President Recep Tayyip Erdoğan, of Turkey, at the White House on September 25th. We are working on many Trade and Military Deals with the President, including the large scale purchase of Boeing aircraft, a major F-16 Deal, and a continuation of the F-35 talks, which we expect to conclude positively. President Erdoğan and I have always had a very good relationship. I look forward to seeing him on the 25th!
ŞİMDİ BU METNİN TÜRKE EVİRİSİ:
Google tarafından İngilizce dilinden çevrildi
Donald J. Trump Truth Social 18.09.25 13:58 EST
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 25 Eylül'de Beyaz Saray'da ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Başkanla, Boeing uçaklarının büyük ölçekli alımı, önemli bir F-16 anlaşması ve olumlu sonuçlanmasını beklediğimiz F-35 görüşmelerinin devamı da dahil olmak üzere birçok Ticaret ve Askeri Anlaşma üzerinde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile her zaman çok iyi bir ilişkimiz oldu. Onu 25 Eylül'de görmeyi dört gözle bekliyorum!
***
ŞİMDİ YORUM:
1) 23 yıldır Türkiye'yi yöneten İktidar, kendi oligarşik çıkarlarını ülke çıkarlarının önüne aldığı için, hem ekonomik ve mali hem hukuksal ve demokratik hem de bunların sonucu olarak siyasal olarak iflas etti!