Hepsi yaptı bunu

Gazze'de on binlerce insan katledildi, soykırım sürüyor. Her gün insanlık dışı görüntülere yenileri eklenirken, ciddi tepki veren sadece birkaç ülke var. Herkeste bir uyku hali mevcut!

Niye

Çünkü kendi geçmişlerinde de benzer örnekler var. Cezayir'de neler yaşandı Afrika'da kimler kan ve gözyaşı ürettiler Kızılderili katliamının arkasında kimler var Bebeklerin süngülere dizildiği Haçlı Seferleri kimin eseri Anadolu'da Ermeniler neler yaptı Kırım, Çerkes ve Ahıska sürgünleri kimlerin eseri ve ne acılar yaşandı

Örnekleri çoğaltabiliriz...

Bugün 21 Mayıs. Büyük Çerkes Sürgünü'nün yıldönümü. 21 Mayıs 1864'te Kafkaslar'da büyük bir acı yaşandı. Şimdi size o büyük felaketi araştırmacı yazar Elbruz Aksoy'un kaleminden aktarıyorum:

Osmanlı, 1829 Edirne Antlaşması ile Çerkesya üzerindeki bütün haklarını Rusya'da devretmişti. Rus Çarlığı, ne pahasına olursa olsun Çerkesya'yı "temizlemeye" kararlıydı. Çerkesler ise, yapılan antlaşmayı kabul etmeyip işgalcilere karşı savaşmaya devam etti...

1853'te Kırım Savaşı başladıktan sonra Sultan Abdülmecit, Şeyh Şamil'i Ruslara karşı cihada davet etti. O Kafkas Kartalı 1859'da Ruslar tarafından yakalanınca Doğu Kafkasya tamamen işgal edildi.

Ardından süreç tam bir soykırıma dönüştü...

1859-1964 yılları, köy ve kasabaların haritadan silindiği bir dönem oldu. Çerkesya, neredeyse tamamen yerel unsurlardan temizlendi. Elbette bunun bir de kutlaması olacaktı. 21 Mayıs 1864'te Soçi sırtlarında büyük bir askeri ve dini ayin düzenlendi. Grandük Mihail Romanov, Çerkeslerin bir daha geri dönmemek üzere Rusya dışına sürüldüğünü açıkladı.

Elburz Aksoy'un ortaya koyduğu gibi geçmişte bu vahşet yaşandı. Tarih tekerrür ediyor, şimdi de İsrail, Filistinlileri topraklarından tamamen sürmek istiyor.

Ruslar, asgari rakamlarla 400 bin Çerkes'i ana yurtlarından