Layüseldir, yaparlar

Bir ölü ve ağır yaralılar var. Yüzlerce insan havada asılı kalmış, kurtarılmayı bekliyor. Türkiye ayağa kalkmış, televizyonlar yayın akışını değiştirmiş. İçişleri Bakanlığı, Genelkurmay, AFAD gibi pek çok kurum ayakta. Vatandaş ekran başında teleferik faciasını izliyor...

Antalya'daki bir restoran sahibi 21:30'da paylaşım yapıyor. Fotoğrafta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve arkadaşları var. Keyifler yerinde, gülüyor ve eğleniyorlar. Tıpkı İstanbul karla boğuşurken, Ekrem İmamoğlu'nun bir balıkçı restoranında İngiliz Büyükelçi ile buluşmasında olduğu gibi! Tabii, vatandaştan gelen tepkiler üzerine bu paylaşım siliniyor, yok oluyor.

Daha sonra ne oluyor derseniz..

Sosyal medyada saldırılar başlıyor. Daha önceki Belediye Başkanı Menderes Türel'e saldırıyorlar. Sanayi Bakanı ve Ak Parti iktidarını hedefe koyuyorlar. Haksızlığın ve iftiranın her türünden örnekleri sergiliyorlar.

Niye

Çünkü CHP'liler layüsel! Onlara her şey serbest! Ne yapsalar, ne etseler yeridir! Yapılan bir tesisi işletemiyorlarsa eğer, o teleferiği oraya koyan, yapan suçludur! Onlara saldırmak gerekir.

Maalesef içinde bulunduğumuz durum bu!

Sonra yargı devreye giriyor, gerekli soruşturma yapılıyor. Pek çok kişi ile birlikte, CHP'li Kepez Belediye Başkanı da tutuklanıyor. Sonrasında ne olur, yargı ne karar verir bilemem. Ancak, sorumluluğu ve ihmali görülüyor ki böyle bir karar alınıyor.

Hemen CHP Genel Başkanı Özgür Özel devreye giriyor. "Bu karar hukuki değil, siyasidir" açıklamasını yapıştırıyor.

Öyle ya, CHP'lilere dokunulamaz, onlar layüsel. Hesap vermez onlar, soru sorulamaz ve sorgulanamazlar. Ama Menderes Türel'e "Neden yaptın o teleferiği oraya, başımıza iş çıkardın" denilip tutuklama kararı verilseydi, hiç kuşkunuz olmasın alkışlarlardı.

Maalesef böyle bir kitle ile karşı karşıyayız!

Üstelik hep böyle...

CHP'li belediyeler iş yapmaz, vatandaş sıkıntıya girer,