Taahhütname

Tam 150 sayfa. İçinde neler yapılacağı ve nasıl yapılacağı yazılı. Kitap haline getirilmiş. Üzerinde de "AK Parti 2024 Yerel Seçimleri Beyannamesi" yazıyor.

Ben buna taahhütname diyeceğim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün kürsüye çıkıp, seçimlere iki ay kala bu taahhütnameyi vatandaşla paylaştı. Tabii ki tamamını okumadı. Ana başlıklarını sıraladı...

Özetle "Üretken, adil, erişilebilir, vizyoner, şefkatli, sürdürülebilir, yenilikçi, kalkınmacı, çağdaş, güçlü, kapsayıcı, dinamik ve vatansever" belediyecilik anlayışını anlattı. "İnsan şehrin, şehir de insanın aynasıdır" dedi.

O toplantıya üst geçitlere ve panolara asılan afişler arasından geçerek gittik. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş her yeri donatmıştı. Hepsinde, "Yaptık, ettik, oldu, bitti" gibi ifadeler yer alıyordu. Bazılarında, 30 yıllık, 40 yıllık sorunların çözüldüğü iddia ediliyordu.

Erdoğan da isim vermeden, genel olarak bu afişlerde yer alan anlayışa temas etti. "Millet, hizmet yerine afişlere bakmaktan bıktı. Şehirlere 5 yılda neler kaybettirdiklerini herkes yaşayarak gördü" dedi:

-Şehirlerimizi, şovlardan ve hizmetsizlik girdabından kurtaracağız.

Pek çok şehirde bazı belediye başkanları, bir önceki seçimdeki vaatlerini sosyal medyadan siliyorlar bugün. Çünkü hiçbirini yerine getiremediler. İşte böyle bir dönemde Erdoğan'ın halkın karşısına çıkıp, yazılı bir taahhütte bulunması önemli!

Erdoğan, "Biz hiçbir zaman vatandaşı aldatmadık" dedi. Bu güvenle de zaman içinde silinmeyecek, yok edilmeyecek bir kitapçıkla halkın karşısına çıktı. Halkı aldatmaya yönelik olarak kurgulanan reklam ve şov belediyeciliğini "Yalan, iftira, çarpıtma, algı oyunları üzerine kurulu bir zihniyet" olarak değerlendirdi.

"Engellendik, engelleniyoruz" söylemlerinin ise, tamamen çarpıtma ve safsata olduğunu söyledi. Şehirleri bu algı belediyeciliği anlayışından kurtaracaklarının altını çizdi.

Peki, ortada hiçbir sorun yok mu Her şey güllük gülistanlık mı

Elbette değil. Tabii ki çözüm bekleyen pek çok sorun var. Erdoğan, "Mevcut olan sorunların çözüm adresi yine biziz, AK Parti'dir" dedi.

Bu noktada AK Parti