Seçmen unutmaz!

Türkiye seçime gidiyor. Bu defa bir önceki seçimden oldukça farklı bir tablo var. Artık, algı operasyonları, çarpıtmalar ve yapılan reklamlar çok fazla işe yaramıyor.

Vatandaş yaşadıklarını biliyor!

En çarpıcı örneği de Hatay'da gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş'a dört yıldır ciddi tepki vardı. Çünkü en büyük yıkımın yaşandığı bu şehirde kentsel dönüşüme karşı çıkmıştı. Bu yönde yaptığı açıklamalar ortalığa dökülmüştü. İlaveten, hakkında çok ciddi iddialar da bulunuyordu...

Peki, CHP ne yaptı Bütün bunlara kulaklarını tıkayıp, kendisini yeniden aday gösterdi. Doğal olarak ortalık karıştı. CHP'nin diğer aday adayları bile kazan kaldırdı. "Olamaz böyle bey" diye ortak bildiri yayınladılar.

Ve önceki gün 6 Şubat Depreminin Birinci Yıldönümü'nde anma toplantıları ve sesiz yürüyüşler düzenlendi. CHP'li Savaş da katılmak istedi. İstedi, ama yaptığına pişman oldu. Orada toplanan kalabalıklardan büyük tepki aldı. İzleyebilirsiniz görüntülerini. Protestolar, ıslık sesleri birbirine karıştı. "Yuh" ve "Lütfü istifa" sloganları atıldı. Korumalar ve belediye görevlileri tarafından güçlükle uzaklaştırılabildi.

Olay, tam da Hatay'la ilgili yapılan bir çarpıtma ve algı operasyonunun üzerine geldi. Bir gün önce Cumhurbaşkanı'nın konuşması çarpıtılmış, ilk cümlesi kesilmiş ve servise sunulmuştu. Erdoğan, sözde CHP'li belediyenin bulunduğu Hatay'a yardım gitmediğini söylüyordu. Oysa Cumhurbaşkanı tam tersini ifade ediyor, iktidarın gerekeni yaptığını belediye yüzünden hizmetlerin halka yeterince ulaşmadığını belirtiyordu.

Ne oldu İşe yaradı mı Tabii ki değil, hatta ters tepti. Hataylılar, Erdoğan'ın açıklamalarının yanında yer aldı. Lütfü Savaş'a yüklendi.

Çünkü halk ne yaşadığını gayet iyi biliyor! Unutmadı o günleri!

Sadece Hatay'da değil ki...

CHP'li bazı belediye başkanları pek çok yerde bunu yaptılar. Kentsel dönüşüme oldukça sert direnişler gösterdiler. İstanbul'da