Olmayan inekten süt

İnsanoğlu yaşadıkça neler görüyor neler... Seçim öncesi serzenişleri biraz kaşıyınca yeni bir garabet daha ortaya çıktı...

2008 Yılı'na kadar Ankara Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin üyesiydim. Birkaç hayvanım vardı, bakan ailenin ve bana ait arazinin masraflarını iyi-kötü karşılıyordu. Ben de gidip onlarla ilgilenmekten zevk alıyordum.

İyi bildiğim bir konudur bu. Ayrıca "Ankaralılık" vurgusu ile seçim kazanan Mansur Yavaş'ın, süt işini Ankara'nın bu üretici birliğine vermediğini de biliyorum.

Üstelik Ankara Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, teklif verdi belediyeye. Oturdular, üzerinde çalıştılar. "Bu işi biz yapalım. Gerekiyorsa kapı kapı biz dağıtalım" dediler.

Belediye, "Biz uzun ömürlü süt dağıtacağız" cevabını verdi. Birlik, "Ankara'da uzun ömürlü süt yapacak tesis yok ki" dese de olmadı. Ankara üreticisini temsil eden birlik çekilmek zorunda kaldı.

Süt işi ise, daha önce İyi Partili olan ve Yavaş'ın ANFA Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirdiği Coşkun Ünal'ın eşinin ortak olduğu Kızılcahamam'daki bir kooperatife verildi.

Garip tabii bu! Ama daha garip olanı da var. Kızılcahamam'da Belediye'nin ihtiyacını karşılayacak süt yok. Muhtemelen o kooperatife kayıtlı inek de yok. Olsa zaten birlik kayıtlarda görülür.

İlçede kayıtlı 268 adet kültür ırkı inek var. Onlar da ürettikleri günlük 1-1,5 ton sütün tamamını Başkent Üniversitesi'ne veriyorlar. Ayrıca, Tarım Bakanlığı kayıtlarında 7.600 adet yerli karasığır bulunuyor. Köylü bilir, onların sütü sağılmaz, sadece kendi buzağısını besler.

Ortada ilginç bir durum var:

Bu kooperatif, olmayan inekten mi süt çıkarıyor Yoksa sütü dışarıdan mı alıyor Eğer öyleyse Ankara'nın üretici birliği dururken, neden süt işi bu kooperatife verildi

Garip, garip, garip! Mansur Yavaş açıklasa da hepimiz öğrensek.

Ankara demişken, bir de Yenimahalle İlçesi'ne bakalım...

Biliyorsunuz, Mansur Yavaş'ın "Ankaralılık" dışında bir de "Milliyetçilik" iddiası vardı.

Ama partisinin Yenimahalle Adayı Fethi Yaşar, DEM Parti ile DEM'leniyor! DEM Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı