Ocağına düştüm Kemal

Durum çok ilginç, bir o kadar da ironik! "Olmuyor, yapamıyor, değişim şart" iddiaları ile CHP Genel Başkanlığı Koltuğuna oturan Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ocağına düştü.

Şimdi Kemal Bey'e sığınıp yardım istiyor...

Eski Genel Başkanı ile Ahlatlıbel'de akşam yemeğinde bir araya gelmişler. İddialara bakılırsa, Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'na "Sahaya in, destek ver" demiş. Doğrudur, daha düne kadar "beceremiyor" tezi ile CHP'de delege avlayan Özel, bugün Kemal Bey ile neden yan yana gelsin

Bu neyi gösteriyor, biliyor musunuz..

Birincisi, siyaset öyle ucuz bir iş değil. Masa başı hesaplarla, geçici ve sanal zaferlerle sonuç alınmıyor.

İkincisi, İBB imkanlarını kullanıp, İmamoğlu'na sırt dayayarak hedefe ulaşılsa bile, devamı gelmiyor.

Üçüncü ve en önemlisi ise, CHP'deki delege yapısının tabanı temsil etmediğini gösteriyor. Tersi olsaydı, Özel daha düne kadar yetersizlikle suçladığı Kılıçdaroğlu'nun peşinde koşmaz, ondan medet ummazdı.

İşte sonuç ortada:

Sadece Özgür Özel değil, aynı zamanda Ekrem İmamoğlu da arkadan hançerledikleri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ocağına düşmüş durumda. Bugün adeta "İşimiz çok zor. Omuz ver de içine girdiğimiz girdaptan kurtulalım" diyorlar.

Gerçekten çok ironik ve siyasette ders niteliğinde bir durum!

Bir de Selahattin Demirtaş meselesi var...

Ne dedi Başak Demirtaş:

"Birilerine kazandırmak ya da kaybettirmek için değil, İstanbul'u kazanmak için yarışa girer ve iddialı olurum..."

Bunlar, aslında Başak değil, Selahattin Demirtaş'ın sözleri! Çok önemli bir mesaj içeriyor. DEM Parti yönetimine "Sizin işiniz, İBB'yi CHP'ye kazandırmak değil, tabanın sesine kulak vererek, kendi adayınızla seçime girmek ve iddialı olmaktır" mesajını veriyor. Çünkü DEM Parti tabanı büyük ölçüde bunu istiyor.

Bu çıkışı eşi aracılığı ile neden yaptı Selahattin Demirtaş

Çok değişik ve önemli anlamlar yükleyenler var. Ama bence cezaevi psikolojisi bu: Kendisini unutulmuş ve köşeye atılmış görüyor. Özgür Özel'in her fırsatta