İllüzyonlar ve gerçekler...

Seçimi nasıl kazandılar Neler dediler, halka ne vaat ettiler Seçildikten sonra neler yaptılar

Algı oyunları, illüzyon gösterileri, reklamlar bir yana bırakılmalı. Yerel seçim öncesi herkes bunlara bakıp tavır belirlemeli; mevcut belediye başkanlarına faturayı kesip ona göre oy kullanmalı. Başarılılar ödüllendirilmeli, başarısızlar ve sözlerini tutmayanlara yol gösterilmeli!

Mesela Ankara'ya bakalım...

Mansur Yavaş'ın iki temel propaganda malzemesi vardı. Biri milliyetçilik, diğeri Ankaralılık vurgusuydu. Konu üzerinde iyi çalışıldı. "Kayserili, ne işi var burada" diye Mehmet Özhaseki'ye yönelik bir algı çalışması yürütüldü. Bunun sonucu, belediyeciliğin ordinaryüs profesörü denilebilecek bir isim olan Özhaseki'ye karşı seçim kazanıldı.

Zaman içinde CHP'nin HDP- DEM birlikteliği, Mansur Yavaş'ın tavır ve söylemleri ile milliyetçilik uçup gitti. Elde kaldı bir tek Ankaralılık. Ama biraz altını kazıyınca, onun da gerçek değil, sadece propaganda ve hiç olduğu ortaya çıktı.

Yavaş'ın övündüğü konulardan biri ihtiyacı olan kesimlere et ve süt dağıtmak. Yıllarca Ankara'nın reklam panoları bunlarla süslendi.

Başlangıçta bu işi Ankara Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği ile yaptı. O dönemde Birliğin üretim fabrikası faaliyetteydi. Sonra ne olduysa oldu, bu birliktelikten vazgeçildi.

İyi Partili Belediye Meclis Üyeleri'nin organizasyonu ile Kızılcahamam'da bir kooperatif kuruldu. Alımlar oralara yönlendirildi.

İyi ama orada böyle bir kapasite yok. Başlangıçta 2 ton olarak açıklanan, sonra artırılan sütün oralarda bulunması mümkün değil. İmkansız, ama hadi bulundu diyelim. Ankara'da uzun ömürlü sütü üretecek fabrika da yok. En yakın yer Konya ve Antalya.

Şaka gibi ama bu sütler Konya ve

Antalya'ya götürülüp orada mı paketleniyor Böyle bir işlemin astarı yüzünden pahalıya gelir!

İllüzyon gösterileri bir yana, gerçeklerin ortaya çıkardığı sonuç şu:

Ya bu sütler belirttiğim gibi Ankara'dan alınmıyor. Ya da iddia edildiği miktarda süt dağıtılmıyor. Zaten Ankara Birlik'te bu yönde bir kayıt da yok.