Hikaye bunlar, hikaye...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, skandal görüntüler üzerine soruşturma başlattı. Acele etmeyelim, bekleyelim. Neler olduğu elbette yakında çıkar ortaya.

Biz nelerin olmadığına bakalım...

Ekrem İmamoğlu'nun adamlarının nezaretinde bir avukatlık bürosunda balya balya sayılan, kuleler yapılan milyarlardan bahsediyorum. Görüntüleri Türkiye'yi sarstı.

Önce derin bir sessizlik yaşandı. Ardından da gazeteci İsmail Saymaz, bu paraların 2019'da CHP'ye İstanbul İl Başkanlığı Binası alınması için toplanan bağış paraları olduğunu yazdı.

Öyle mi acaba

O dönemde partinin avukatı olan Mustafa Kemal Çiçek'e bakılırsa, öyle değil. Çiçek, "Yaşadım, biliyorum" dedi:

-Aslında bina pek uygun değildi. Ali Sami Yen Stadı'nın arkasında, toplu taşımla bile ulaşmanın mümkün olmadığı bir yerdi. Ama Canan Kaftancıoğlu ısrar etti. Kemal Bey ikna edildi. Bülent Kuşoğlu devreye girdi. CHP'nin kasasından banka aracılığı ile 25 milyon lira gönderildi.

Kısacası, binanın parasını CHP ödedi. O bina yapılan bağışlarla alınmadı.

Peki, nereden çıktı bu bağış meselesi

Mustafa Kemal Çiçek, o konuya da açıklık getirdi. Bina mühürlüydü, problemliydi ve henüz tamamlanmamıştı. Pürüzleri gidermek için para gerekiyordu. Bağış kampanyası bunun için düzenlendi. O kampanyada da en fazla 150-200 bin lira toplandı.

Kısacası...

Çiçek'in anlattıklarına bakılırsa, ortaya saçılan görüntülerdeki paralar, bağış kampanyasında toplananlar olamaz. Balya, balya, milyonlarca lira para; tam dört saatte sayılıyor.

Belli ki, sadece telaş içinde örtüleme ve karartma yapmak için ortaya "kampanya" iddiası atıldı.

Dile kolay...

Balya balya, milyonlarca lira para!

Muharrem İnce'nin, 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde topladığı para 27 milyon 500 bin liraydı. Bu para da çok büyük bir kampanya ve seferberlik sonucu birikebildi. CHP İstanbul İl Başkanlığı'na bina alınması için böyle bir kampanya yapılmadı. Sadece belediyelere salma salındı. Hatta Bakırköy Belediye Başkanı