Bu bir operasyondur

Her şey ortada, ama biz hala tartışıyoruz. "CHP ne yapmak istiyor, Özgür Özel partiyi nereye götürüyor" sorusuna cevap arıyoruz...

Oysa cevap ortada ve net: CHP, yıllar önce operasyona uğradı, değiştirildi, dönüştürüldü. Bugün de gereğini yapıyor.

Yıl 2008...

ABD Derin Devletinin kontrolündeki John Hopkins Üniversitesi'ne bağlı Slikloard Enstitüsü'nde bir rapor hazırlandı. Altında da İsrail'le yakın ilişkileri bulunan Svante E. Cornell ve Halil Magnus Karvelli'nin imzaları vardı. Her iki isim de o dönemde İsrail gazetelerinde yazılar yazıyordu.

Raporun 72. sayfasında aynen şu ifade yer aldı:

"CHP'den istifa etmeye ikna edilecek Deniz Baykal'la Kemal Kılıçdaroğlu yer değiştirecek. CHP, Avrupa tipi bir sosyal demokrat parti olarak ortaya çıkacak."

Avrupa tipi sosyal demokrat partiden kasıt, Yeni CHP idi. Milli tarafları törpülenmiş bir yapıydı.

Gerçekleşti mi, gerçekleşti.

Ama kolay olmadı bu iş. Üzerinde çok çalışıldı. ABD Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Ankara'daki Büyükelçiliğe "Baykal gider mi, Kılıçdaroğlu gelebilir mi" soruları soruldu.

WikiLeaks belgelerinde var hepsi. O dönemde yazdık bütün bunları.

Sonra bir kaset operasyonu devreye sokuldu. Ortalık karıştı. Deniz Baykal gitti, Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Öngörü gerçekleşti. Ulusal değerlerden giderek uzaklaşan Yeni CHP ortaya çıktı!

Peki, kim gerçekleştirdi o kaset operasyonunu Sır değil, yakalandılar, yargılandılar, cezalandırıldılar. O dönemde Başbakan olan Tayyip Erdoğan'ın ofisine böcek yerleştiren FETÖ'cü polislerdi.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı araştırdı konuyu. "Bu olay, CHP'nin yeniden dizaynı için yapılmış bir operasyondur" görüşü ile dosyayı organize suçlara bakan özel yetkili cumhuriyet savcılarına gönderdi.

Olay, FETÖ dosyaları ve davaları içinde kayboldu ve bir ayrıntı olarak kaldı.

Hatırlayın o günleri...

Aynı güç, Türkiye'deki bütün siyasi partileri dizayn etmek istedi. MHP'ye de bir kaset operasyonu düzenlendi. AK Parti ise