Ankara da tamam

Ne yaptılar Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek sıraladı...

"Vatandaşın derdine çözüm bulmak hariç her işi yaptılar" dedi:

-Bol bol tatil yaptılar.

-İç ve dış karanlık odaklarla işbirliği ve irtibatlar içine girdiler.

-Belediye birimlerini paylaşım malzemesi yaptılar.

Kalksın birisi "yalan" desin. Eksiği var, fazlası yok. Bunlara ilaveten, Ankara ve İstanbul'da "Cumhurbaşkanlığı hayalleri" peşinde koştular. Bütün zamanlarını ve enerjilerini bu uğurda harcadılar. Seçim öncesi de daha önce verdikleri vaatleri sosyal medya hesaplarından sildiler. Çünkü gerçekten dişe dokunur bir icraatları olmadığı gibi, vatandaşlara verdikleri vaatleri de yerine getiremediler.

Üstelik yeniden vatandaşın karşısına çıkıyorlar. Ama bu defa, "Şunu yapacağız, bunu gerçekleştireceğiz" türünden vaatlerde bulunmuyorlar. Yuvarlak bazı ifadelerle "çok iyi iş yaptıklarından" bahsediyorlar. Yine algı peşinde koşuyorlar.

Gerçekte ise ortada dişe dokunur hiçbir eser yok.

Koca bir beş yıl böyle geçti. Türkiye yine seçime gidiyor. Hem de bu defa neyin ne olacağı belli. Bizzat test edilip görüldü. Bir yanda alışılmış algı operasyonlarını sürdüren, sosyal medya ve reklam belediyeciliği yapan isimler var. Diğer yanda ise, kendilerini ispat etmiş, iş yapacakları belli olan isimler bulunuyor.

AK Parti ve Cumhur İttifakı, büyükşehirler ve illerin ardından, dün Ankara'daki ilçe belediye başkan adaylarını da açıkladı. Gördük ki, daha iyi hizmet etmek, çıtayı daha yukarılara çıkarmak ve vatandaşın beklentilerini karşılamak için ne gerekiyorsa yapılmış.

Mesela, geçmişte Altındağ'da son derece önemli hizmetlere imza atan, Veysel Tiryaki yeniden aday gösterildi. Zaten Tarım Bakan Yardımcılığından bu yüzden istifa etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Altındağ'da yarım kalan işlerim var" dedi. Yapılan kamuoyu araştırmalarında görüldü ki, vatandaş da aynı kanaatte.

Durum bu oyunca, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı boşa çıktı. Yine görüldü ki, yerel bazı sebeplerden dolayı Asım Balcı, Mamak'ta iyi bir sonuç alır. Oraya kaldırıldı.