İyiliklerle dolu bir yeni yıl diliyorum

Yeni yıl geldiğinde her zaman iyilik ve güzellikler akla gelir. Yeni bir yılın başlamasıyla birlikteyeni kararlar alınır veyeni başlangıçlar planlanır. İyi olsun iyi sonuçlansın istenir. İşte tüm bu iyi dileklerin başında da her zaman sağlık dilenmelidir. Sağlığınız iyi olursa gelecek için daha iyi plan yapar ve bunları daha kolay gerçekleştirirsiniz.

Kendinize iyi bakın

"Kendine iyi bak" sözü dilimize yerleşmiş ve bir arkadaşımıza "Hoşça kal" derken beraberinde sık kullandığımız bir söz haline gelmiştir. Oysa ardındaki anlamı çok geniştir. Gerçekten de kişinin kendine iyi bakması son derece önemlidir. Çünkü yaşantımız, yediklerimiz, olaylara bakış açımız ve tepkimiz bizim sağlığımızı olduğu kadar kim olduğumuzu da belirler. Kendine iyi bakan kişi kendisi için en iyi, en uygun olanı en iyi bilen olmalıdır. Bunun için çabalamalı, bilgisini artırmalı gerekiyorsa da bunu sağlamak için doğru yerlere müracaat etmelidir. Sağlık yönetimini iyi planlamalıdır. Her yetişkin birey kendinden sorumludur. Bedeninin sağlıklı olması için gerekeni yapmakla yükümlüdür.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

İyi beslenin

İyi beslenin demek çok yiyin demek değildir. Ne yediğiniz çok daha önemlidir. Bunun için az yiyin ama iyi yiyecekleri tercih edin, seçici olun. Yediklerimizin ve içtiklerimizin sağlığımızı iyi ya da kötü yönde etkilediğini çok iyi biliyoruz. Tabiibu arada yediğimiz miktar da önemlidir. Sağlıklı da olsa obeziteye varacak derecede fazla tüketilen her gıda bize fayda yerine zarar verecektir. Bu nedenle özellikle sağlığımıza iyi gelecek yiyecekleri mevsiminde, çeşitleri bol ve miktarı kararında olacak şekilde tüketmek gerekir.

İyi alışkanlıklarınız olsun

Alışkanlıklarımız yaşam tarzımızı da belirler. Örneğin erken kalkmak ve erken uyumak bir alışkanlık olabilir. Her gün spor yapmak en azından yürümek de bir alışkanlık olabilir. Bunlar sağlığımız için iyi olan alışkanlıklardır. Alkol, sigara ve kolalı içecekler tüketmek ise sağlığımıza zararlı etkisi olan alışkanlıkları yaratır.

İyi arkadaşlar edinin, iyi dostluklarınız olsun

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı