Masamızda bulunması gereken sözlükler
YAZARLARIN, öğrencilerin bana kalırsa herkesin masasında sözlükler bulunmalıdır. Genel sözlüklerin yanı sıra özel sözlükler de gerekir.
Bugün size üç sözlük tanıtacağım:
İlki Yusuf Çotuksöken'in Türkçe Sözlük'ü.
Dış kapağında şunlar yazılı:
- Türkçe
- Kardeşlik
- Eğitim
- Demokrasi
- Adalet
Tanıtımdan notlar:
"Dil öğretiminin temel kaynaklarından biri de sözlüklerdir. Her sözlük, hedef kitlesinin ortak gereksinimlerini karşılamak üzere hazırlanır. Elinizdeki bu sözlük de Türkçeyi anadili, ortak dil ve yabancı dil olarak öğrenenlerin sık sık başvuracakları kaynaklardan biri olacaktır.
Türk ve yabancı öğrenciler için hazırlanan bu sözlükte yaklaşık 20 bin dolayında sözcük yer almaktadır; her sözcük en sık kullanılan anlamlarıyla, okurların kolaylıkla anlayabileceği bir dille tanımlanmıştır. Türkçeyle iletişim kuracak olan herkesin en yakın yardımcısı durumundaki bu sözlük, Türkçenizi her gün değişik ortamlarda kullanırken, yanınızda olacak, sizlere daha bir güven verecek, iletişiminizin hızını ve kalitesini yükseltecektir.
strong class'read-more-detail'Haberin DevamıUnutmayın, sözlükler, sizin en güvenilir dil danışmanınızdır."
Önsöz'den:
"Sözlük, her dildeki sözcükleri, yazılışları, söylenişleri, tanımları, örnek kullanışları, kalıp söz, deyim vb. ile içeren kitaplardır.
Sözlüklere ne zaman başvururuz Sözlükler, öykü gibi, roman gibi baştan sona okunan kitaplardan değildir.
Sözlüğün bu baskısının gelirinin bir bölümü Darüşşafaka'ya bağışlanmıştır.
Torunum Güven Ege Çotuksöken ve yaşıtlarına sevgiyle...