Hoş geldin nisanhoş geldin enginar

Tezgâhlarda yerini alan mevsim sebze ve meyveleri, ağaçlardaki rengarenk çiçekler, kuşların cıvıltısı adeta bahara hoş geldin çağrısı yapıyor. Umarım hepimiz için daha güzel haberler aldığımız, umut dolu bir bahar olur. Yenilenme ve tazelenme zamanı olan bu ayda, doğanın uyanışıyla birlikte metabolizmanıza destek olacak mevsimsel beslenmeye ne dersiniz Mevsiminde beslenerek, vücudunuzun bu sürece uyum sağlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Hep mevsiminde

Tek bir sebze ya da meyveye odaklanmak yerine rengârenk ve çeşitli beslenmek her besinden vücudumuz için faydalı olan besin öğelerini almamıza yardımcı olur. Yeterli meyve ve sebze tüketimi kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcıdır, içerdiği lif ile mikrobiyatınıza da olumlu yönde katkıda bulunur. Aynı zamanda vitamin, mineral ve antioksidanlarla bağışıklık sisteminizi destekler. Tüm bunlar ile sağlığınıza katkıda bulunan farklı sebze ve meyveleri sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak her gün yeterli miktarda tüketmeye özen gösterin, elbette mevsiminde olmasına dikkat ederek.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Enginar favori

Gelin biraz da nisan ayının favorisi enginardan bahsedelim. Bir orta boy enginar yaklaşık 60 kalori iken 8-10 gram lif içerir. İçeriğindeki potasyum, kalsiyum, A vitamini, B1 ve C vitamininin sağlığınıza pek çok olumlu etkisi vardır. Enginarın karaciğer için çok faydalı olduğunu eminim daha önce duymuşsunuzdur. En önemli özelliklerinden biri karaciğeri temizlemesinin yanı sıra safranın kolay akışını sağlamasıdır. İçerisinde bulunan 'Sinarin' adlı antioksidan; karaciğer, safra kesesi, böbrekler ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. Peki nasıl tüketelim Özellikle bu dönemde taze olarak ulaşabildiğimiz enginarı, haşlayıp salatalara ekleyerek, zeytinyağlı olarak tüketebilirsiniz. Zeytinyağlı yemeğini yapacaksanız çanak kısmına mercimek, nohut gibi bakliyatları ekleyerek, bitkisel proteini artırabilirsiniz. Yapraklarından faydalanmak için ise karabuğday, bulgur gibi alternatiflerle içini doldurup, dolma haline getirmeyi deneyebilirsiniz.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Obezitenin etkisi