Özlem Çerçioğlu'ndan yeni başkanlara öneriler

ÖZLEM Çerçioğlu siyasetin deneyimli isimlerinden 2002 seçimlerinde CHP milletvekili olarak parlamentoya seçildi. 2007 seçimlerinde bir kez daha milletvekili seçildi. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde de Aydın'ın ilk kadın belediye başkanı seçildi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde ise Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Çerçioğlu'nun Aydın'da dördüncü dönemi

Türkiye'de kadınların ve gençlerin siyasette olmasını hep destekledim.Özlem Çerçioğlu da; bu örneklerden biri...

Geçen gün sohbet ettik, bu dönemle ilgili yapacaklarını anlattı.

Kendisine"Bu dönemde birçok partiden kadın ve genç adaylar başkan seçildi. Yine parti ayrımı yapmadan deneyimli bir başkan olarak neleri tavsiye edersiniz"diye sordum.

Şöyle yanıtladı;"İlk tavsiyem şuBaşkan olmadan önce nasıl yaşıyorlarsa öyle yaşamaya devam etsinler. Arabalarını kendilerini kullanıyorsa kendilerine ait zamanlarda arabalarını yine kendilerini kullansınlar. Alışverişi kendileriyapıyorsa yine yapmaya devam etsinler. Arkadaşlarıyla buluşup sohbet ediyor, dertleşiyorlarsa yine bu ilişkileri sürdürsünler. Bunu hayattan kopmamaları için öneriyorum. Siyaset sokakta yapılır, halkın içinden geldiğimizi unutmayalım. Bir gün bu koltuklardan ayrılıp yine kendi hayatımıza döneceğiz. Neysek öyle yaşamaya devam etmeliyiz..."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı


Siyaset koltuklarından bir şey almak için değil, bir şeyler vermek için çaba göstermeliyiz. Bunu çok sık hatırlatıyorum bir gazeteci olarak...

Başkan Çerçioğludevam etti;"Belediyeyi kendi şirketiniz gibi yönetmeyin. Kurumsal yapıyı, hafızayı bozmadan, kente hizmet etmeyi öncelikli hale getirerek çalışın. Örneğin yakınlarınızı işe almayın. Hak etse de almayın Liyakatı önemseyin, işi ehline verin..."

Aslında birçok konu başlığı söyledi Başkan...

Ama bu ikisi gerçekten önemli...

Bir siyasetçi günlük hayattan kopmamalı.

Kopunca neler olduğunu hep birlikte görüyoruz.

Otizm Destek Merkezi'ni iyi ki yapmışız

AYDINBüyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu en çok heyecanlandıran iki projeyi sordum.

Dedi ki;"Sayısız projeyi hayata geçirdik. Hepsini saatlerce anlatabilirim. Ama iyi ki yapmışız dediğim iki konuyu çok önemsiyorum. Birincisi Otizm Destek Merkezi, ikincisi de tarıma verdiğimiz destekler..."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Aydın Tekstil kentin aslında sembol yerlerinden biriydi.

Burası alındı ve bir otizm merkezine dönüştürüldü. Otizm toplumun gündemine geç giren bir konu ancak son yıllarda önemli adımlar atılıyor.

Otizmli çocuklarımızı topluma kazandırmak mümkün, bunun için iyi bir eğitim sürecine ihtiyaç var.

Bunun yanında aileleri, özellikle de anneleri zor bir hayat bekliyor.

Başkan Çerçioğluönemli bir detay paylaştı.

"Aydın'da 6 otizm merkeziyle hem farkındalık oluşturduk, hem de ailelere destek oluyoruz. Eğitimler gereksinimlere uygun olarak uygulanıyor. Bunun yanında duyu bütünleme, ergoterapi, dil ve konuşma terapisi, spor ve hareket eğitimi, oyun terapisi eğitimi de veriliyor. Sportif faaliyetlerde masa tenisi ve yüzme gibi branş çalışmaları yapılıyor. Otizmli bir bireyin ihtiyaç duyduğu tüm bu eğitimler bire bir ve ücretsiz olarak veriliyor. Verilen eğitimin kalitesinden dolayı birçok aile Aydın'a taşındı."