Her kalpte sihirli bir etki yaratmak

BENİM sivil toplum örgütleriyle tanışmam çok genç yaşlarda oldu. İyi ki de olmuş. Kendimi bazı projelerin içinde ve çalışırken buldum. Ve her yeni adımda büyüdüğümü, olgunlaştığımı, demlendiğimi hissettim.

Rotary bir organizasyon, dernek, vakıf değil; aynı zamanda umudun, dönüşümün de hikayesiydi benim için

Yakın zamanda kaybettiğimiz Şevki Figen, Rotary için, "İnsan ruhuna dokunan bir sihirdir" demişti. Bu sözü çok sevmiştim.

O günün üzerinden çok yıllar geçti ve bu yılın sloganı "Rotary'nin Sihri" olarak belirlendi. Rotary'nin dokunduğu her omuzda, her kalpte sihirli bir etki yarattığını iyi bilenlerdenim.

Bundan yıllar önce küçük ve gözden uzak bir kasaba vardı. Ekonomik zorluklar ve sosyal sorunlar, kasabanın insanlarını umutsuzluğa sürüklüyordu. İşte bu kasabaya, Rotary'nin sihri dokunana kadar her şey böyle devam etti. Bir gün, Rotary üyelerinden oluşan bir grup gönüllü, kasabanın kaderini değiştirmek için yola çıktı. İlk adımları, kasabanın okulu için bir kütüphane kurmaktı. Kitapların sihri, çocukların hayal gücünü ateşledi ve onların geleceğe dair umutlarını canlandırdı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Çocuk kahkahalarının yükseldiği o köyde, kasabada ben de vardım.

Rotary'nin sihri sadece projelerde değil, gönüllülerin bireysel çabalarında da gizlidir. Üyelerden bazıları, yaşlı bir kadının, adamın yalnızlık içinde geçirdiği günlere dokundu. Her hafta sonu bu yaşlı insanları ziyaret eden gönüllüler, onlarla sohbet ederek hayatına neşe kattı. O kadının, o adamın yüzünde beliren gülümseme Rotary'nin sihirli dokunuşunun bir yansımasıydı.

Ben de oralardaydım.

Bir başka gönüllü ordusu ise genç ve başarılı öğrencilerin eğitim hayatını değiştirdi. Bu öğrenciler ekonomik zorluklar nedeniyle eğitimine devam etmekte zorlanıyordu. Onlara burslar sağlandı, mentorluk yapılarak akademik başarılarında büyük rol oynadılar. Bu gençlerden bazıları doktor, bazıları mühendis; ama tamamı vatanını seven insanlar oldular.

Rotary'nin sihri sloganını duyunca Şevki Figen gibi sonsuzluğa uğurladığımız birçok toplum gönüllüsü aklıma geldi.

İyi ki hepsini tanımışım ve bu projelerde gönüllü olarak çalışmışım.

Barış konferansı ve

Atatürk Barış Bursu

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

ROTARY'de harika bir mekanizma çalışır.

Üyeler sırayla başkanlık yapar. Ama öyle bizdeki gibi üçer, beşer dönem devam eden başkanlıklar değil.

Herkes bir yıl bu görevi yapar ve yönetim kurulu sürekli yenilenir.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu'nun yeni başkanı Mert Korur, ziyaretime geldi. "Bu dönemin manifestosu ne olacak" diye sordum.

Korur'un en önemli hedeflerinden biri "İstanbul Barış Konferansı ve Atatürk Barış Bursu Bağışları" yapmak

Ve ekledi:

"Çocuk felci ve aşı Rotary Vakfı'nın olmazsa olmazı, yine devam edeceğiz. Organ bağışı farkındalığı için sanat ve spor etkinlikleri yapacağız. 6 Şubat depremi sonrasındaki ihtiyaçların desteklenmesine devam edeceğiz. 36'ncı Uluslararası Çanakkale Yüzme Yarışları. Uluslararası Zeytin Sempozyumu yapacağız. Gençlik Festivalimiz olacak. Uluslararası Matematik Yarışması da düzenleyeceğiz."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı