Terörist başının "aktörleştirilmesi"

"İmralı karmaşası"nın perde arkası tartışılmaya devam ediyor.

Gerçek şu ki aylardır "Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu"nda dayanışma ve kardeşliği güçlendiren demokratik ve hukukî düzenlemeye dair hiçbir adım atılmazken, "çözüm"ün terörist başının onayına bağlanıp ziyaretine indirgenmesi "süreç"i akamete uğratıyor.

Zira Saray iktidarının halka karşı sorumluluk almaktan kaçınıp suskun kalarak ayak sürüme görüntüsünü vermesinin kamuoyundan ve partisinden yükselen tepkileri dindirip, "süreç"in akıbetsizliğiyle iç ve dış yüzünün ifşasına karşı "sorumluluktan sıyrılma" siyaseti her haliyle belli oluyor.

Bundandır ki en son Bahçeli'nin "Gerekirse üç arkadaşımı alır Öcalan'la görüşmeye ben giderim, bundan gocunmam!" restine Cumhurbaşkanı'nın düşük tonla "komisyona havale"yle "isteksiz olduğu" taktiğini güdüyor.

İKTİDARDAKİLERİN "İMRALI ISRARI" NEDEN

Seçilmiş belediye başkanlarının aylardır tutuklandığı, iktidarı eleştirenlerin apar topar gözaltına alındığı, bir tweetten dolayı vatandaşların derdest edildiği; AİHM ve Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlâli" kararlarına karşı yıllardır siyasetçilerin, sırf siyasî görüşlerinden dolayı HDP eski Eşbaşkanı Demirtaş'ın dokuz yıldır cezaevinde tutulduğu hengâmda "süreç"in 40 bin insanın katlinden müebbete mahkûm "terörist başını ziyaret"e hasredilmesi "maksad"ı açığa çıkarıyor.

"Komisyon"un İmralı'yı ziyareti için ileri sürülen "gerekçeler"in başında "terör örgütü liderinin görüşlerinin alınması" geliyor. Oysa DEM heyeti ve avukatları sürekli temas halinde, "talepleri"ni kamuoyuna duyuruyor, komisyona bildiriyor. Başta MİT Başkanı, istihbarat yetkileri "önerileri"ni Cumhurbaşkanı'na, devletin ilgili birimlerine ve kapalı toplantılarda "komisyon"a aktarıyor.

Gerçekten, neden ille de "komisyon"un terörist başıyla görüşmesi dayatılıyor Dünyada hiçbir parlamentonun terör örgütleriyle müzâkere masasına oturmadığı, İngiltere'nin İRA, İspanya'nın ETA örgütleri ile görüşmediği ortada iken, halkın kâhir ekseriyetinin infialine rağmen niçin "süreç"te bütün dünyanın "terör örgütü listesi"ne aldığı PKK'yla terörist başı muhatap alınıyor

Sonra Yeni Yol Grubu'nun teklifiyle terörist başının zoom üzerinden "komisyon"a bağlanıp 51 üyenin sorularını cevaplandırması ve sorgulanması yerine, neden İmralı'ya gidecek birkaç milletvekiliyle görüşmesine hasrediliyor

"Kandil'in 'millet ittifakı' adayını desteklediği" sahte videosunu seçim meydanlarında oynatan Erdoğan'la yıllarca kürsülerden ip atıp "Neden idam etmiyorsunuz" diyen ve her fırsatta "millet ittifakı"nı terör örgütüyle işbirliği yaptığı iftirasını atan, "6'lı masa"nın altında PKK vardır" bühtanıyla "DEM'lemek" suçlamasında bulunan Bahçeli'nin terörist başının Meclis'e gelip konuşmasını istemesi ve "komisyonun İmralı'yı ziyareti"nde ısrarı neden