Kiraya sınır var da aidata neden yok

Deli Dumrul'u bilir misiniz Hani geçenden 33, geçmeyenden döve döve 40 akçe alan, Dede Korkut Kitabının en ünlü bölümlerinden birini oluşturan öykünün kahramanı... İşte günümüzün konut sitelerini yönetenler de tam birer Deli Dumrul örneği. Hepimiz muzdaribiz bu Deli Dumrullardan... Ev sahibi, kiracı ayrımı olmaksızın hepimiz.

İstisnalar kaideyi bozmaz tabii ama belirledikleri aidatlarla yaptıkları işler arasında asla bir paralellik yoktur.

Her dönem genel kurulda bazı projeler sunarlar, bunlarla ilgili çok sıfırlı aidat talep ederler, o da yetmez ek bütçe yapma hakkı alarak her an, her dakika yeni para istemelerine kılıfı da hazırlarlar.

Nedendir bilinmez, mutlaka yılın sonunda o bütçe milimi milimine tutar. Bütün parayı harcarlar ama o geçen yıl yetki istedikleri, para topladıkları aidat yetmez, o proje de gerçekleşmez.

Her bütçe programında, birçok sitede bariyer açıp kapatmak ve "falanca gelmiş alalım mı" şeklinden öteye gitmeyen güvenlik görevlilerine, apartman görevlilerine verdikleri maaşlara dair iddialar da hiç gerçekleşmez.

O bütçelerdeki 'maaşlar' ile gerçekte verilen maaşlar da asla birbirini tutmaz.

O siteye bir yönetici ve ekibi atanmış mı Geçmiş olsun. Mafya gibidir çoğu. Bir daha kolay kolay çıkaramazsınız oradan. Sizin parasını ödediğiniz görevliler onların hizmetkârı gibi çalışmaya başlar. Evlerinin işi, işin en masum tarafı. Bu apartman görevlileri o yöneticinin inşaatında da çalışır, evinin eşyasını da taşır, özel hizmetçisi gibi de davranır.

Bu yıl 3 tane malzeme aldıysa o site, önümüzdeki sene nedense en az 10 taneye ihtiyacı vardır.

Nereye, neden gittiğini bilmediğiniz bir 'ulaştırma' gideri vardır mesela...

Sitelerde yeşil yoktur ama 'yeşil alan sulaması' öderiz her nedense.

Sizin için çalışsın diye para ödediğiniz yönetimdeki başkan ve diğerleri 'gözünün üzerinde kaşın var' diye ceza kestiğini bile gördük geçtiğimiz dönemlerde. Ödemeyince tehditler, şiddet görüntüleri havalarda uçuştu...

Bu tür korkunç örnekleri artırarak sıralamak mümkün tabii... Fakat televizyon haberlerine konu bile olan bu korkunç örnekler için neden hiç kimse hiçbir şey yapmıyor Kanun kat malikini koruduğu hâlde hem de Tehditle ibraname imzalatanlar, yine tehditle oy vermeye zorlayanlar var. Ve bunlar