Maçakızı'nın Assouline kutlaması nasıl geçti

Geçen hafta Londra'nın ikonik kitapevi Maison Assouline'de Türkiye'den ve Londra'dan birçok isim bir araya geldi.

Maçakızı'nın 50 yıllık hikâyesini özetleyen, Conde Nast Traveller'ın eski global yayın yönetmeni Melinda Stevens editörlüğünde yeni yayımlanan 'Maçakızı: Everlasting Summer' ('Maçakızı: Hiç Bitmeyen Yaz') adlı kitabı kutlamak için.

Ev sahibi Sahir Erozan, her zamanki cool hâliyle tebrikleri kabul ederken Maçakızı'nın bir otel değil, bir misafir evi olduğunu vurguladı.

Tabii bunu yaparken de hikâyenin en başına döndü ve Maçakızı'nın kurucusu annesi Ayla Emiroğlu'nu ve farklı duruşunu sevgiyle anlattı.

Peki ama kutlamaya kimler katıldı

Suzan Sabancı, Ergun Özen, Levent Kızıl, Saffet Kaya Bekiroğlu, Şule Zorlu, Cem Mirap, Demet Müftüoğlu-Alphan Eşeli, Charlotte Colbert, India Heathcote, Linda Fargo...

Uzun yıllar Frank Gehry ve Zaha Hadid ile çalışan uluslararası çok önemli projelere imza atan Kıbrıslı mimar Saffet Kaya Bekiroğlu, şimdi Türkiye'de de önemli projeler üzerinde çalışıyor, onlar da ayrı birer yazı konusu.

Özellikle de kültür-sanat meraklıları için.

Lucca'nın kurucusu Cem Mirap, Bodrum'da bu yıl Demirbükü'ne taşınan yazlık mekanının daha çok 'iyi yaşam' odaklı olacağını, yoga ve wellness'ın öne çıkacağını anlattı.

Bir de uzun yıllardır planladığı, Londra'da yeni mekan müjdesini çok yakında vereceğini söyledi.

Ödüllü 2 şeften gastronomi sürprizi

Sahir Erozan'ın kitap tanıtımının yanı sıra Londra'da bir sürprizi daha vardı.

Michelin ödüllü sommelier İsa Bal ile şef Jonny Lake'in dünyanın en iyi restoranlarından kabul edilen Fat Duck'tan ayrıldıktan sonra Londra'da açtıkları Trivet'te, Maçakızı'nın tevazusunu her zaman koruyan efsane şefi Aret Sahakyan ile Jonny Lake'in 'Four Hands' yemeği gerçekleşti.