Kadınların hâkimiyeti

- Önceki akşam gerçekleşen 66. Grammy Ödülleri'ne, Taylor Swift, Miley Cyrus, Billie Eilish, SZA, Lainey Wilson, Kolombiyalı pop yıldızı Karol G ve grup boygenius, kazandıkları ödüllerle damga vurdu. Bu yıl büyük ödüllerde kadınların hâkimiyeti öne çıktı.

Bu, sadece kadınların pop müzikte olağanüstü başarılı olduğu bir yıl demek değil elbette.

Aynı zamanda, daha beşyıl öncesine kadar programda kadın sanatçıları göz ardı ettiği için sık sık eleştirilen Grammy ödülleri için bir değişimin de söz konusu olduğu anlamına geliyor. Taylor Swift en iyi albüm ödülünü dördüncü kez kazanarak, daha önce bu ödülü üç kez kazanan Frank Sinatra, Stevie Wonder ve Paul Simon'ı geride bırakarak şimdiye kadar en çok en iyi albüm Grammy'si alan şarkıcı oldu. Taylor Swift törende yeni albümü "The Tortured Poets Department"ın 19 Nisan'da çıkacağını açıklayarak hayranlarını sevindirdi. Hatta bu açıklamanın ardından Instagram sayfası kısa süreliğine çöktü.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

- Gecenin en çok ses getiren konuşması Dr. Dre Global Impact Award'u kazanan Jay-Z'nin eşi Beyonce'yi kastederek 'Bu genç kadını utandırmak istemem ama şimdiye kadar en çok Grammy ödülü kazanmış birinin şimdiye kadar hiç en iyi albüm ödülü almamış olması tuhaf değil mi' diyerek jüriyi, The Recording Academy'yi eleştirdi. Sahnede yanında kızları Blue Ivy de vardı. Tam 32 Grammy ödülü bulunan Beyonce bu konuşmayı hayranlıkla izledi. Gerek var mıydı Tartışılır.

- Hadi Beyonce ve Jay-Z'nin kızları Blue Ivy artık büyüdü sayılır, konserlerde sahneye çıkmaya da alışık. Ama onun dışında çok daha küçük yaşlarda çocuklar da törende ailelerine eşlik ediyordu. Hatta "Kırmızı halıda yeni aksesuar: Çocuklar" denilmesine bile neden oldu. Peki küçücük çocukların kırmızı halı için yetişkinler gibi giydirilip, saç makyaj yaptırılıp kameraların önüne atılması ne kadar doğru İşte bu aslında ürkütücü. Bu çocukların gelecekte sağlıklı olmasını beklemek çok da mümkün değil.

- Oprah Winfrey ilk defa Grammylere katıldı. Bunun nedenini çok sevdiği dostu Tina Turner'ı anmak olarak açıkladı ve hatta giydiği vintage Valentino kısa elbise için de Tina Turner'ın mini eteklerinden ilham aldığını söyledi. "Anma" bölümünde Stevie Wonder, Tony Bennett'i onurlandırdı, Annie Lennox, Sinead O'Connor'a saygı duruşunda bulundu ve Oprah Winfrey tarafından tanıtılan Fantasia Barrino-Taylor Tina Turner onuruna "Proud Mary" şarkısını söyledi.