Galeriler arasında büyük dayanışma

Türkiye çağdaş sanat dünyasında çok uzun zamandır beklenen ve istenen bir şeydi, önde gelen sanat galerilerinin istedikleri şartlar altında bir araya gelebilmesi.

Daha önce de denendi, ama olmadı.

Bir dönem Tophane'deki galeriler özel hafta sonu turlarıyla birbirlerini destekledi ama şehrin diğer galerileri bu girişime katılmadı.

Daha sonra Karaköy, Piyalepaşa derken semtlere göre yapılan paslaşmalar oldu.

ArtweeksAkaretler de yolu açtı.

Şimdi ise ilk defa Art Show: Galeriler Buluşması için tam 24 galeri bir araya geldi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Peki ama hangi galeriler

Ambidexter, Anna Laudel, Art On İstanbul, artSümer, Bosfor, BüroSARIGEDİK, C.A.M Galeri, Ferda Art Platform, Galeri 77, Galeri Nev İstanbul, GALERIST, KAIROS, Martch Art Project, MERKUR, Öktem Aykut, PG Art Gallery, PİLOT GALERİ, Pi Artworks, PILEVNELI, Rıdvan Kuday Gallery, Sanatorium, THE PILL, Versus Art Project, x-ist.

Bugün ön gösterimle açılacak Art Show: Galeriler Buluşması, Bilgili Holding'in ana sponsorluğunda ve Yapı Kredi Özel Bankacılık'ın kurumsal sponsorluğunda, 21-25 Şubat tarihleri arasında The Ritz-Carlton Residences, Istanbul, B Blok Fulya Girişi'nde gerçekleşiyor.

"Çağdaş sanat ortamında önemli bir konumda olan galerilerin Türkiye'den temsilcileri, etkinliğin organizasyonunda iş bölümü yaparak belli roller üstlenmenin yanı sıra bir arada olmanın gücüyle dayanışma odaklı bir sergileme modelini benimsiyor. Sanata değer veren kurum ve markaların desteğiyle gerçekleşecek sergi, dinamik bir program ve konuşma serileriyle de izleyici, sanat profesyonelleri ve kültür sanat aktörleriyle yoğun ve verimli bir diyalog kurmayı hedefliyor. Benzer düşünce ve beklentilerle yola çıkarak, birlikte ve eşitlikçi bir sanat ortamında sergi yapma arzusuyla şekillenen etkinlik, ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek" diye özetliyorlar.