Güneş çok geç kaldı

Yapma, etme hocam! Senin bilgi birikimine, oyun felsefene, oyuncu tercihlerine, disiplinine, adalet kantarına her daim saygı duymuşumdur. Güneş'in kazanan kadroyu bozduğuna pek tanıklık etmezdik taaa ki, düne kadar! Bu demek değildir ki, eleştiri hakkımızı kullanmayacağız!
Nereye varmak istiyorum Elinizde bu takımın gediklileri var, yani değişmezleri. Biri Masuaku, diğeri ise forvette Kartal'ın en büyük kozu Aboubakar. Diyeceksiniz ki, biri sakatlıktan yeni çıktı, diğeri ise milli takım kampı ve ailevi nedenlerle bir süre takımda olamadı. Hiç fark etmez, ikisi de yedek oturmaz, oturtulmaz, varlıkları yeter! Ki Güneş ikinci yarıda bu isimlere dönüş yaptı, yapmasına da 'Atı alan, çoktaan Üsküdar'ı geçti' hocam!
Trabzonspor'un kadrosuna yeni kattığı forvette bir kulesi var, iki metrenin üzerinde Onuachu. Öyle ağır falan değil, 29'da attığı kafa golü, müthiş, kaleci Mert topu ağlarda gördü! İkinci yarının hemen başında nazara geldi, sakatlandı! Belli ki, bu tip gollerini ligde çok izleyeceğiz.
Bakasetas'ın uzaktan şutlarına yabancı değiliz. 41'de kazanılan frikikte, üstelik o açıdan Mert'in kapadığı köşeden topu filelere göndermesi asla tesadüf değildir. Mert ve savunma rakibin bu özelliklerinin maalesef farkında değiller! Bir de Mendy'si var ev sahibinin, orta sahaya müthiş bir dinamizm getirmiş, artı ilk yarıdaki uzatma dakikalarında bazukası üst direkte patladı.
Beşiktaş mı Evet, ilk yarıda topla fazla oynadı, gelin görün ki, dişe dokunur, öyle aman aman bir üretimi olmadı, olanlar da karambolden geldi, sadece Gedson'un sıfıra yakın noktadan bir vuruşu vardı aklımızda kalan!
Aklın yolu birdir, Güneş, baktı pabuç pahalı; Aboubakar, Masuaku ve Muleka'yı ikinci yarıda sahaya sürmek zorunda kaldı, keşke bu tercihi ideal 11'de yapsaydı! Evet, Kartal bu hamlelerle birlikte vites yükseltti, iki farkı kapatmak için yüklendi, gelin görün ki, üçüncü golü de Visca'nın ayağından kalesinde gördü.