Beşiktaş skora dua etsin

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Haftanın derbisine öncelikle Beşiktaş penceresinden bakalım... Kartal'ın ligdeki konumu net, zirveye tutunmanın yolu derbiden geçtiğini cümle alem biliyor. Madalyonun bir yüzü bu... Diğer yüzü ise Rıza Çalımbay'ın sahaya sürdüğü on bire bakıyorum, elde-avuçta ne varsa sağlam oyuncuları tercih etmiş. Etse ne olur etmese ne olur, malzeme bu kardeşim!
Rakibin ofansif gücünü ve kadro derinliğini iyi hesaplayan Rıza Hoca, orta sahayı kalabalık tuttu, Necip'i ön liberoya çekti. Aslında taktik iyi, ancak kantarda her yönüyle ağır basan bir Fenerbahçe var. Sen ne yaparsan yap, bu kadroyla kafa tutamazsın arkadaş!
Maça arzulu ve istekli başlayan Kartal'dı. Gelin görün ki, bu faktörleri pozisyon üretimine yansıtamıyorsan, neye yarar ki... Rakibine ikinci yarıda teslim bayrağını çekersin arkadaş!
Dzeko'nun üst seviyede bir yetenek olduğunu herkes biliyor, ancak Beşiktaş'ın stoperleri bunun farkında değiller. Boşluğu bulduğu anda golü çakıyor. İlk golde Kartal'ın stporleri resmen uyudular. Hele bir Bailly var ki, inanılmaz... İki penaltıya neden olunur mu Olunurmuş! Adam görevini yapamadığı gibi eline - koluna sahip çıkamıyor.
Kartal'da golün şoku kısa sürdü, nitekim 24'de forvette tek oynayan Cenk Tosun, Djiku'ya yaptığı baskıyla topu kazandı, ceza alanına girdi, girmesine ama Samet'in sert darbesiyle kendini yerde buldu. Atilla Karaoğlan, penaltı noktası gösterdi, Chamberlain atışı golle çevirdi, skoru eşitledi.
Ya ikinci yarı... Rıza Hoca'nın tüm hamlelerine karşın, Kartal, güçlü rakibine yenilmekten kurtulamadı. Bırakın zirveye tutunması, kan kaybetmeye devam ediyor!
İkinci yarıya konuk takım, kadro ağırlığını sahaya yansıttı, Kartal'ın savunmasına müthiş bir baskı yaptı. 63'de Bailly, Szymanski'ye sert girdi, VAR uyardı, Karaoğlan izledi, beyaz noktayı gösterdi, Tadiç yeniden takımını öne geçirirken, Rıza Hoca'dan Aboubakar hamlesi geldi. Geldi gelmesine de, topun yüzünü göremedi, siyahi oyuncu...Tebrik ederim seni Karaoğlan, illa bir arıza yapacaksın! Tayfur tamam yay üzerinde Szymanski'yi düşürdü, faul doğru, ya o kırmızı... Son adam mı, sevsinler seni! İyi ki VAR'da Özgür Yankaya var da, kırmızı sarıya dönüştü.