Quango ve gringo

KADIN "Kim seçilirse seçilsin hiçbir yetkisi yoktu. İngiltere'yi quangolar yönetiyor" diyordu.
İlk defa duyuyorduk bu İngiltere'yi yöneten "quango" tanımını.
ABD'de bir konferansta yapıyordu bu açıklamayı.
Onun adı Liz Truss'tu.
O bir milyonların oyunu alarak İngiliz Başbakanlık koltuğuna oturan önemli bir isimdi. Bu açıklamaları medyada satır aralarında kayboldu gitti. Liz aslında İngiltere'de Başbakan olduktan sonra 49 gün içerisinde hükümetten istifa ederek kaçan biri olarak tarihe geçmişti.
Kimdi bu "quango"lar
Liz'e bir buçuk ayda Başbakanlık koltuğundan arkasına bakmadan kaçırtacak gücü nereden buluyordu İngiltere'nin eski Başbakanı; "Ben quango diyorum. Amerika'da siz buna derin devlet adını veriyorsunuz." diyordu. Hem Amerika hem de İngiltere'nin aslında derin devletler tarafından yönetildiğini, iktidara gelen seçilmişlerin hikaye olduğunu söylüyordu.
İngiltere'deki derin yapı "quango" ise ABD'deki neydi, "gringo" mu
Liz iktidara gelir gelmez vaatlerini hayata geçirmek için kolları sıvadığında bu derin yapı "quango" tarafından tokatlandığını, söylüyordu. O yüzden 49 günde Başbakanlık koltuğundan istifa edip topukladığını anlatıyordu. "Gücü asla geri alamıyorsunuz bunlardan" diyor, o derin yapılardan birinin de İngiltere Merkez Bankası olduğunu açıklıyordu.
Trump da başkan olduğu dönemde bir gringoya işaret etmiş ve "Ülkemin en büyük düşman ABD Merkez Bankası" demişti.
Hem ABD hem de İngiltere Merkez Bankası'nın sahibi ise Lord Jacob de Rotschild'di.
Quango ve Gringoların lideri Jacob önceki gün 87 yaşında öldü. İngiltere'nin 2017'deki dışişleri bakanı Arthur James Balfour, ülkesindeki derin yapının lideri Rotschild ailesine bir mektup yazıp "Majestelerinin hükümeti, Yahudilere Filistin'de bir yurt tesisi fikrini hararetle desteklemektedir.
Bu maksatla her ne gerekiyorsa yapılacaktır." diye söz veriyordu. Jakob ölmeden önce verdiği bir röportajda İsrail'in kuruluşuna yol açan o mektup için "Tarihin en olağanüstü anlarından biriydi.
Buna ulaşmak tam 3 bin yıl sürdü" diyordu.
İngiltere ve Amerikan Merkez Bankası'nın sahibi ve "quangolar" ile "gringolar"ın lideri olan bu aile İsrail'in kurucusu olarak tarihe geçiyor ve iki ülkenin dış politikasını Siyonizmin esareti altına sokuyordu.
İngiltere eski Başbakanı Liz Truss büyük hayallerle oturduğu koltuğunda bu gücü tanıyınca, kaçacak delik arıyor ve bir buçuk ayda istifa ediyordu.
Aslında Liz'in söylediği gibi bu yapılara derin devlet demek yanlıştı. Hem ABD hem de İngiltere'ye sızan ve gücü eline alan paralel yapılardı bunlar.
Paranın gücüyle iki ülkeyi de Siyonizm'in kölesi ve oyuncağı haline getirmişlerdi. Amerikan derin devletinin en büyük savaşı bu paralel yapı sızmalarını tasfiye edebilme mücadelesiydi. Ancak Jacob'un dediği gibi 3 bin yıldır "İsrail'i kurma" savaşı veren bir yapıyı 3 günde halletmek mümkün değildi. Bütün dünyayı dehşete düşüren Gazze'deki çocuk katliamları için bir Amerikan askeri gidiyor Washington'daki İsrail büyükelçiliği önünde "