Müziğin 'simyacısı' İstanbul'da

Rabi Ebu Halil, Lübnan asıllı bir besteci. Arap ezgilerini caz doğaçlamaları ve Batı tarzı klasik müzik teknikleri ile birleştiren besteleriyle dünya müzik festivallerinin aranan isimlerinden biri.

Aynı zamanda bir ud virtüözü. Edebiyata, şiire meftun... Goethe, Schiller, Rimbaud, Verlaine gibi Alman, Fransız ve Portekizli yazar ve şairin eserlerinden ilhamla besteler yaptı. Şimdiye kadar 40 civarında şiiri müziğe dönüştürdü.

Halil'i bugüne kadar dinlememiş olanlar için güzel bir fırsat... Beynelmilel şöhrete sahip sanatçı bu akşam (9 Mart) saat sekizde, Şişli Harbiye'deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda olacak.

Halil, bu akşamki konserinde Alman ve Fransız edebiyatını yorumlamak üzere Arnavut bir şarkıcıyı (Eline Duni), Polonyalı iki yaylı çalgıcıyı (kemanda Mateusz Smoczynski, çelloda Krzystof Lenczowski) ve Amerikalı bir davulcuyu (Jarrod Cagwin) bir araya getiriyor.

Karmaşık ritimleri ve alışılmadık melodilerine rağmen garip bir şekilde tanıdık gelen müzik tarzıyla Rabi Ebu Halil, keşfedilmeye değer bir müzisyen...