İlhami Atalay'dan yansımalar

Ülkemizin özgün ressamlarından biri olan İlhami Atalay bereketli bir sanat sezonu geçiriyor.

75 yaşındaki sanatçının 55 yıllık profesyonel sanat hayatını yansıtan retrospektif tadındaki sergi geçen ay sanatseverlerle buluşmuştu.

İstanbul Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nde açılan sergide Atalay'ın ilk kez görücüye çıkan eserleri de vardı, 1970'lerden bu yana üretmiş olduğu serilerden örnekler de...

Tamamı büyük ölçekli eserlerden oluşan sergi, usta sanatkarın geleneksel olanı modern sanatın imkanları içinde ele alış biçimini görmek açısından önemliydi.

Geçen ayın ortalarında sona eren bu serginin ardından Atalay'ın eserleri bu kez de (10 Şubat'tan bu yana) Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde görücüye çıktı.

AKM'deki sergiyi kaçırmış olanlar için bir fırsat daha...

Usta sanatçının 43 tablosunun yer aldığı yeni sergi, Atalay'ın uzun ve renkli sanat kariyerinin farklı dönemlerini yansıtan bir seçki niteliğinde.

Atalay'ın Akıncılar, Zikir, Hiçlik, Anadolu Kadınları gibi çeşitli serilerinden yeni örneklerin yer aldığı sergi 10 Mart'a kadar açık kalacak.

Resim sanatına geniş kitlelerin ilgisini çekebilmek için toplumla irtibatını en üst düzeyde tutan ressam, 32 yıl boyunca kendi yağıyla kavrulan atölyesinde sayısız insana resim sevgisi aşıladı. Sanatsal ifadesini sadece bir tarz veya temayla sınırlamadan gündelik hayattan toplumsal meselelere kadar geniş yelpazede eserler üretti. Aynı zamanda pek çok talebe yetiştirdi.