Bu enerjiyle bu kadar

Bayern Münih maçı sonrası oluşan müthiş özgüvenle çıktı Ç.Rize maçına Galatasaray... Okan hoca üst üste oynanan tempolu maçlara rağmen ufak tefek dokunuşlar dışında as kadrosuna dokunmamıştı. Ancak maçın başlamasıyla birlikte Bayern maçının takımın bütün enerjisini sömürdüğü ortaya çıktı.

Özellikle de hücum hattının deyim yerindeyse adım atacak hali yoktu! Torreira'nın yanına monte edilen Kerem Demirbay'ın sorumluluk almayan oyunu, Zaha'nın 'acemilik yaşadığı' sağ kanattaki zayıf performansı, Mertens'in 'savrukluğu' bu yorgunluğun daha da hissedilir hale gelmesini sağladı.

Buna karşılık İlhan Palut'un Rizespor'u ciddi bir ön alan baskısıyla oyuna başladı ve maçın bütününde dönemsel de olsa bu baskısını efektif olarak kullanmayı bildi. Etkili baskı Galatasaray'ın topu üçüncü bölgeye taşımasında büyük sıkıntılara neden oldu. Özellikle ilk yarı Icardi gibi bir gol silahı 1 ya da 2 kez topla buluşabildi.

Okan Buruk, ilk yarıda yaşanan soruna teşhisi iyi koymuş olacak ki ikinci yarıya oyundan Kerem Demirbay, Angelino ve Mertens'i alarak başladı. Davinson'un yanına Kaan Ayhan, sağa Ziyech, Torreira'nın yanına da Oliveira alındı. Geldiği günden beri ne yaptığı anlaşılamayan Angelino'nun görevini kalan dakikalarda