B planı şart

Galatasaray'ın sezon başından beri en çok zorlandığı maçlar, rakibin katı savunmayı tercih ettiği maçlardı. Dünkü Hatay maçı da o listeye eklenenler arasına girdi. Ev sahibi ekip, Galatasaray'ın geniş alanlar bulmaması için savunma hattı ile hücum hattını olabildiğince birbirine yakınlaştırmış, neredeyse ileri-geri tek bir blok halinde hareket ederek oyun mesafesini daraltmayı planlamıştı. Oyun boyunca da bunu hakkıyla uyguladı.

Sarı-Kırmızılılar'ın en önemli taktik silahı olan ön alan baskısı ayağa isabetli paslar ve Rivas, Dele-Bashiru ve Lamkel gibi sprinter oyuncular sayesinde kolayca aşıldı. Aşılmakla kalmadı, orta sahaya kadar çıkan Galatasaray defansının arkasındaki geniş boşlukları kullanmak için bir dolu fırsata dönüştü.

SURDA GEDİK AÇAN TEK İSİM

Galatasaray ise yine Boey ve Ziyech'in kanadından getirdiği toplarla pozisyon aradı. Ziyech geldiği günden beri en efektif futbolunu oynadı. Hatay oyun planında gedik açan tek isim de adam eksiltmeleri ve kanattan içeriye kat ettiği koşularla Faslı yıldız oldu. Sağ kanat ne kadar işliyorsa sol kanat o kadar aksıyordu. Galatasaray, Kazımcan'ın kötü performansına Zaha'nın savunma yapma konusundaki isteksizliği eklenince neredeyse maç boyunca tek kanatla oynamak zorunda kaldı

KEREM ORADA HARCANIYOR