Kaş'ta 'sakin' yılbaşı ve operasyon

Sevdiğim arkadaşlarımın orayı mesken tutması nedeniyle bu yıl yeni yıla Kaş'ta girdim. Epeyce de kişiydik, Kaş'ta kış sevdalısı. Oysa Kaş'ın kış misafirlerini çok sevdiğini söyleyemeyeceğim. Bir kere gelmek gitmek bir dert. Havaalanı transferi uçak biletinin iki katı, paylaşmalı transfer aracı tercih edersen onlar da neredeyse günde bire inmiş ve fiyatlar da almış yürümüş.

Vardın diyelim, bütün mekânlar ya kapanmış ya son birkaç gününü yaşamakta. Kışı da bir ağustos günü canlılığında yaşayan Fransız restoranı barı l'Apero hariç. Onlar bayağı normal seyirlerini happy hour'lar ekleyerek devam ettirmekteler. Yine onun çevresinde Demeti ve Bi'Uğra'da hayat var. Gördüğüm kadarıyla Kaş'ın geri kalanı büyük ölçüde "Sezona görüşürüz canım" ruh halinde. Her tarafın şantiyeye dönmesi, sabahtan akşama dağları delen iş makineleri de cabası. Hani sakin birkaç gün olacaktı

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Fakat sükûneti asıl bozan başka bir gelişme yaşandı burnumun dibinde. 2 Ocak sabahı saat 07 sularıydı, ortalık zifiri karanlık, kapılara vurma ve "Aç polis" sesleriyle uyandım. Yanlış duyduğumu düşündüm. Büyükçakıl'da kuş uçmaz kervan geçmez bir mahalledeyim, ne polisi, aksiyon filmi mi bu Fakat sesler bitmiyor, kalktım sonunda, baktım tepemizde dron dönüyor, uzaklarda da helikopter sesleri. Karanlıkta siluet olarak gördüğüm silahlı adamlar. Buyur sana yeni yıla sakin giriş. Hala "İnşaata malzeme geldi herhalde" diye sakinleştirmeye çalışıyorum kendimi. İnanasım yok.

Neyse birkaç saat sonra hava aydınlandı, gece gördüğümün rüya olmadığı anlaşıldı. Maskeli polislerin bir takım adamları enselerinden tutup minibüslere bindirip götürüşünü izledik camdan. Meğer bir seneden fazladır Kaş'ta terör estiren, esnafa kan kusturan Şahinler adlı organize suç örgütüne yönelik operasyonmuş canlı canlı izlediğimiz.

Derken medyaya haberle düştü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklaması geldi, üç ilde (Antalya, Kocaeli ve Muğla'da) eş zamanlı olarak düzenlenen Kafes-27 operasyonuna dair. "Yaralama, mala zarar verme, tehdit ve hakaret suçlarıyla baskı kurarak Kaş'taki işletmeleri ele geçirdikleri, eğlence mekânlarındaki müşterileri tehdit ettikleri, bölge işletmelerinden bedelsiz faydalandıkları, para isteyen iş yeri çalışanlarını darp ettikleri ve kalabalık gruplar halinde gezerek halk üzerinde baskı kurdukları" tespit edilen örgütün çökertildiğini söylüyordu.