Bol kepçe muhabbet

Elere kapanıp yalnızlaştığımız pandemi döneminden bize bir 'çevrimiçi buluşma' kültürü kaldı. Madem bir araya gelemiyoruz, bari birbirimizin yüzünü ekrandan da olsa görelim diye yola çıktık, giderek yiyeceğimizi içeceğimiz hazırlayıp bilgisayar başına geçtiğimiz sofralar kurar olduk.

Yüz yüze buluşmanın yerini tutmasa da faydalı bir alışkanlık. Hele dışarıda yeme içmenin bütçeyi bu kadar sarstığı bir dönemde. Pandemi bitti ama o gün bugündür yeni mecralarla zenginleşmeye devam ediyor bu çevrimiçi sofra kurma, misafir ağırlama kültürü. Uzakları yakın eden, mesafeleri aradan kaldıran bir formül olarak tıkır tıkır işliyor. Nihayet bir de online yemek festivalimiz oldu; "Bol Kepçe Mahallesi". Dünyanın dört bir yanından aynı ilgi alanına sahip kişileri dijital ortamda bir araya getiren sosyal video platformu gather-in'de bugün başlıyor festival, 25 Şubat'a kadar devam ediyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Nasıl oluyor online yemek festivali Ağırlıklı olarak gastronomi dünyasından isimler (ama yazarlar, gazeteciler de var) mahallede çevrimiçi mekânlar açıyorlar. Balıkçısı, manavı, mezecisi, turşucusu, baharatçısı, fırını, kuruyemişçisi, tekel bayii, çorbacısı ile bir mahalle düşünün Lezzet adına ne ararsak. İşin eğlence kısmı da ihmal edilmemiş; laternacı var, plakçı var. Ayrıca iskele, botanik bahçesi, fotoğrafçı Katılımcılar oturdukları yerden bir tık marifetiyle mahalleyi ziyarete geliyor, dükkân dükkân gezip esnaf sohbetlerine katılıyor. Bu mahallenin muhtarları da var elbette: Tan Morgül ve Levon Bağış.

Festival kapılarını bu akşam açıyor. En iyisi https:gatherin.life adresine gidip ilginizi çeken mekânları seçmeniz ve rezervasyonunuzu yaptırmanız. Zorlanacağınız zenginlikte bir programı var Bol Kepçe Mahallesi'nin. Birkaç örnek verirsek; yarın saat 20.00'de pasta şefi Merve Gül Şenol Özen'in fırını açılıyor. Şefler Yaren Çarpar, Dilek Türkmen ve Vildan Tünay ile sohbet edebileceğiniz bu buluşmanın tüm geliri deprem bölgesine yardım için Buradayız Hatay derneğine bağışlanıyor.

Yeme içmenin sporlusuna ve medyalısına ilginiz varsa, Bağış Erten'in Gazete Bayii yarın 21.30'da açılıyor ve geliriyle de ihtiyaç sahibine maç bileti ve sosisli alınıyor.